Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

18. jun 2020.

IZLOŽBA RADOVA MLADIH UMETNIKA U KUĆI KRALJA PETRA

IZLOŽBA RADOVA MLADIH UMETNIKA U KUĆI KRALJA PETRA

Godišnja izložba Beogradske umetničke škole za dizajn i nove medije održana je sinoć u Kući kralja Petra Prvog. Školu su predstavili učenici radovima u oblasti crtanja, slikanja, grafičkog dizajna, zidnog slikarstva, grafike, enterijera i industrijskih proizvoda.

Na otvaranju su dodeljene i godišnje nagrade i to za crtež, sliku, prošireni medij, grafičko-dizajnersko rešenje i arhitektonski projekat.

Uz pozdrav opštini Savski venac, na kojoj škola i radi, Nina Mudrinić Milovanović, direktorka škole, zahvalila je Ireni Vujović, predsednici opštine, Dunji Hadžić, direktorki Majdana i Dejanu Geriću, domaćinu u Kući kralja Petra, koji su, po njenim rečima, uvek podržavali mlade umetnike, pa i na ovoj izložbi, gde su srednjoškolci, koji tek uče, imali priliku da izlože svoje radove u jednom od najreprezentativnijih beogradskih prostora.

Posetioci, profesori, umetnici i mnogi ljubitelji umetnosti, komentarisali su radove kao akademske, a atmosferu u Kući kralja Petra kao umetničku scenu Londona i velikih svetskih centara.

Među mnogim posetiocima bili su prisutni i roditelji, koji su sa zadovoljstvom gledali izložbu i hvalili ekipu mladih profesora Beogradske umetničke škole za dizajn i nove medije, uglavnom doktora umetnosti, koji već imaju bogate umetničke karijere i upućuju učenike na najsavremenije umetničke prakse.

Za maturante ove škole, bilo je ovo posebno emotivno veče, koje će pamtiti po izložbi u ovom prelepom zdanju, iz kog će krenuti u akademski svet.

Top