Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

06. novembar 2020.

Jesenja sadnja drveća „Za zeleniji Savski venac“

Jesenja sadnja drveća „Za zeleniji Savski venac“

Na inicijativu građana iz Brzakove ulice, danas su posađena stabla lipe na prostoru između Bulevara vojvode Mišića i Ulice Milovana Glišića na Senjaku. U jesenjoj akciji sadnje drveća učestvovali su predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović i članovi Veća zajedno sa građanima Savskog venca.

Miloš Vidović je naveo da je ovo samo jedna u nizu akcija ozelenjavanja koja je u proteklih godinu dana realizovana na opštini Savski venac.

-Krajem prošle godine zasadili smo preko 40 novih platana na Dedinju i Maleškom brdu. Vođeni idejom da ovakvom akcijom podignemo svest o važnosti očuvanja životne sredine, želeli smo da sopstvenim primerom utičemo na druge jer svako zasađeno drvo ima neprocenjivu važnost u očuvanju zdravlja i poboljšanju kvaliteta života. Nastavićemo sa sličnim aktivnostima i u budućnosti, kako bi naša opština bila bolje i zdravije mesto za život - rekao je Vidović.

Predsednik opštine je podsetio da je u toku i akcija uređenja urbanih džepova na teritoriji opštine i dodao da je nekoliko lokacija u skladu sa predlozima građana već dobilo novi izgled.

- Nastavićemo odgovorno da radimo svoj posao kako bi naša opština mogla da se ponosi velikim brojem kvalitetno uređenih zelenih površina. Želimo da u taj proces uključimo što veći broj sugrađana jer smo u tom zajedničkom projektu partneri –  naveo je Vidović.

Predloge za uređenje urbanih džepova na teritoriji opštine, građani Savskog venca mogu da pošalju na i-mejl adresu: zamojkraj@savskivenac.rs. U prijavi je potrebno navesti kontakt telefon i adresu lokacije koju je potrebno urediti. 

Top