Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

08. septembar 2008.

KAO PODSTREK ZA DALJI RAD

Svečani prijem đaka prvaka u školi za decu oštećenog sluha

Iz razloga specifičnosti, svečani prijem đaka prvaka u Školi za decu oštećenog sluha «Stefan Dečanski» organizovan je nešto kasnije nego u drugim osnovnim školama, u petak 5. septembra.
Kao i drugde, bila je to prilika da kroz priredbu stariji učenici pozdrave i dočekaju svoje najmlađe drugare, ali je ovde u ovoj školi to imalo i mnogo dublji i emotivniji smisao. Osim namere da pokažu šta znaju i šta su naučili, đaci ove škole prikazali su prvačićima i šta mogu i kako su uspeli da kroz školu savladaju svoj hendikep, da nauče da govore, da glume, pa i da igraju ...
Priredbi su, kao i u svim ostalim školama, prisustvovali i opštinski čelnici Savskog venca koji su novim osnovcima (pet devojčica i isto toliko dečaka) poklonili školske torbe prepune pribora i drugih njima zanimljivih sitnica. U ime Opštine prisutne, posebno one najmađe, je pozdravio Miloš Kovačević, član Opštinskog veća Savskog venca.
Bio je to i pomalo dirljiv susret koji će svima ostati u lepoj uspomeni, a učenicima ove specifične škole, kako novim tako i onim starijim koji su do poslednjeg mesta ispunili svečanu školsku salu, poslužiti kao podstrek za dalji rad i školovanje, uz saznanje da društvena zajednica misli o njima i računa na njih.
Top