Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

23. septembar 2020.

MOBILNI EDUKATIVNI SAOBRAĆAJNI POLIGON U OŠ „VOJVODA MIŠIĆ“

MOBILNI EDUKATIVNI SAOBRAĆAJNI POLIGON U OŠ „VOJVODA MIŠIĆ“

 

Komisija za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima Gradske opštine Savski venac u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj grada Beograda, započela je realizaciju projekta „Mobilni edukativni saobraćajni poligon“ u osnovnim školama na teritoriji opštine. Praktična nastava danas je održana u OŠ „Vojvoda Mišić“, koju je obišao član Veća GO Savski venac i predsednik Komisije Zoran Kocić.

 

Cilj projekta „Mobilni edukativni saobraćajni poligon“ je edukacija đaka, uzrasta od I do IV razreda, o bezbednosti i aktivnom učešću u saobraćaju. Praktični rad se sprovodi putem predavanja i rada na poligonu koji se postavlja na sportskom terenu u školskom dvorištu. Na poligonu učenici imaju mogućnost da učestvuju u vežbi, i kao vozači i kao pešaci, kako bi što lakše savladali pravila u saobraćaju.

 

Edukaciju sprovode stručni predavači, a učenici na kraju obuke dobijaju informatore u obliku vozačkih dozvola kao potvrdu da su uspešno savladali obuku. U osnovnim školama koje imaju predškolske grupe, deca dobijaju igru memorije da bi što bolje savladala saobraćajne znakove. Projekat će u narednim danima biti realizovan i u ostalim osnovnim školama na Savskom vencu, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

 

 

 

Top