Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

09. jun 2011.

NAGRADA URUČENA VLADANU MATIJEVIĆU

Književna nagrada „Isidora Sekulić“

U sali Skupštine Beograda 1. juna svečano je uručena Književna nagrada „Isidora Sekulić“.
Ovogodišnji dobitnik za delo izdato 2010. godine je Vladan Matijević, za roman-omnibus „Vrlo malo svetlosti“, u izdanju zrenjaninske „Agore“.
U sklopu svečanosti, pored pozdravne reči predsednika Gradske opštine Savski venac, Tomislava Đorđevića, koji je ujedno i čaln Fonda „Isidora Sekulić“ o ovoj uglednoj književnoj nagradi govorili su: predsednik Fonda, književnik Ratko Adamović, predsednik žirija za dodelu nagrade, književnik i književni kritičar Marko Nedić, kao i član žirija, književnik i kritičar Petar Pijanović, koji je pročitao zvanično saopštenje o dodeli nagrade koja je ove godine dodeljena 45. put.
Nagradu, koja se sastoji od Plakete i Povelje sa Isidorinim likom i novčanog dela od 300.000 dinara, dobitniku su uručiti predsednik Fonda i predsednik Žirija, a u sklopu svečanosti svojom besedom prisutnima se obratio i dobitnik nagrade Vladan Matijević.
Svečanost je vodila glumica Milena Jakšić, koja je čitala odlomke iz dela isidore snjekulić, kao i iz nagrađenog romana Vladana Matijevića
Top