Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

13. jul 2019.

Nastavak lepe tradicije na Savskom vencu- Održan treći „Petrovdanski sabor“

Nastavak lepe tradicije na Savskom vencu- Održan treći „Petrovdanski sabor“

Tradicionalna manifestacija „Petrovdanski sabor“ u organizaciji opštine Savski venac okupila  je danas veliki broj sugrađana ispred Konaka kneza Miloša u Topčiderskom parku. Program je svečano otvorio član Opštinskog veća Strahinja Kukić,  a nakon toga usledio je raznovrstan kulturno – umetnički i zabavni program.

Treći „Petrovdanski sabor“ obeležili su nastupi Kulturno- umetničkih društava „Srbija 011“,  KUD „Martinovci“ i KUD „Dukat Pirot“ koja su se predstaviti tradicionalnom igrom i pesmom kojom od zaborava čuvaju srpsko nasleđe i narodni duh. Najmlađe posetioce oduševila je klovnovska  predstava „Šašavkov šou“ , kao i popularna predstava  „Frozen“, dok je starija publika imala priliku da čuje interesantne  priče i predanja o Petrovdanu, kao i običajima i verovanjima koja se vezuju za ovaj praznik.

 Osim brojnih besplatnih sadržaja i atrakcija za decu poput trambolina i tobogana,  mališane su  posebno  obradovale  maskote omiljenih junaka iz animiranih crtanih filmova koje su defilovale Topčiderskim parkom, družile se i  fotografisale  sa njima.

Manifestacija „Petrovdanski sabor“ organizuje se treću godinu zaredom, a povodom obeležavanja slave Topčiderske crkve, Svetih apostola Petra i Pavla.

Top