Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

12. jul 2019.

Nova donacija “Parking servisa“ beogradskim porodilištima

Nova donacija “Parking servisa“ beogradskim porodilištima

Javno-komunalno preduzeće „Parking servis“ završilo je drugi ciklus akcije „Bebi parking mesto“ potpisivanjem ugovora i uručenjem medicinske opreme beogradskim porodilištima. Ove godine GAK „Narodni front“ dobila je pet kardiotokografa (CTG), Klinika za ginekologiju i akušerstvo KCS instrumente za histeroskopske intervencije, a Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC „Zvezdara“ dobila je devet kontejnera za sterilizaciju hirurških instrumenata i tekstila.

 

Svečanosti u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije prisustvovali su predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, direktor „Parking servisa“ Andrija Čupković i pomoćnik direktora KCS prof. dr Jovica Milovanović.

 

Irena Vujović se zahvalila direktoru „Parking servisa“ na donaciji ovog preduzeća.

 

-Drago mi je što gradska javna preduzeća kroz različite akcije pokazuju društvenu odgovornost, a preduzeće koje prednjači u tome je „Parking servis“ – navela je Vujovićeva.

Direktor JKP „Parking servis“ Beograd Andrija Čupković izjavio je da je današnja donacija mala stvar koju radi u odnosu na ono koliko je ginekološkim klinikama zaista potrebno.

 

- Ovo je naša omiljena akcija, uz naravno i akciju „Đačko parking mesto“. Sledeće nedelje obeležavamo „bebi“ parking mesta i kod KBC „Zemun“, tako da će od sledeće godine i ovo porodilište dobijati donaciju od „Parking servisa“.U narednim mesecima Grad Beograd će postaviti potapajuće stubiće ispred GAK „Narodni front“ i porodilišta u Višegradskoj, kako bi omogućio da se vozila hitne pomoći, sa majkama i bebama, što pre parkiraju i stignu do pomoći koja im je preko potrebna. Takođe, postavićemo potapajuće stubiće i na parking mestima rezervisanim za roditelje, koji dolaze po svoje bebe, a parkiranje će biti besplatno za njih. Još jednom apelujem na vozače da parkiraju vozila baš na ovim posebno obeleženim parking mestima – „bebi“ i „đačkim“, jer prihod od parkiranja ide porodilištima, odnosno osnovnim školama, koje su u njihovoj blizini – naglasio je Čupković.

 

Novčana sredstva za kupovinu medicinske opreme se prikupljaju na godišnjem nivou od prihoda sakupljenog od plaćanja parkiranja sa posebno obeleženih parking mesta ispred porodilišta. U blizini svakog porodilišta obeleženo je po 6 „bebi“ parking mesta.

Top