Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

08. mart 2019.

OBELEŽEN 8. MART U KUĆI KRALJA PETRA

OBELEŽEN 8. MART U KUĆI KRALJA PETRA

Damama sa Savskog venca poklonjene karte za predstave u Teatru na Brdu

 

Opština Savski venac obeležila je danas Međunarodni dan žena tradicionalnim druženjem sa sugrađankama u Kući kralja Petra Prvog na Senjaku. Za dame je priređen koktel, a poklone u vidu ruža i karti za predstave u Teatru na Brdu, uručila im je predsednica opštine Irena Vujović.

 

Vujovićeva je damama čestitala praznik, naglasivši da o pravima i položaju žena treba da se razgovara svaki dan, a ne samo 8. marta kada se obeležava Međunarodni dan žena.

 

-Tradicionalno, već treću godinu zaredom obeležavamo 8. mart u Kući kralja Petra uz druženje i razgovor sa našim sugrađankama. Žene su uvek bile kohezioni faktor našeg društva, a današnji dan je prilika da se podsetimo šta smo postigli do sada i da vidimo šta još možemo da uradimo kako bi žene bile ravnopravnije i više zastupljene u društvenom, ekonomskom i političkom životu - rekla je Vujović.

 

Ona je podsetila da je u susret Međunarodnom danu žena juče u Kući kralja Petra održana i međunarodna konferencija na temu rodne ravnopravnosti i prava žena u organizaciji Ambasade Rumunije u Srbiji, a koja je realizovana uz podršku opštine Savski venac, i dodala da će aktivnosti opštine, kao i Saveta za rodnu ravnopravnost grada Beograda na čijem je čelu, i u narednom periodu biti usmerene ka ekonomskom osnaživanju žena.

 

Događaju su prisustvovali članovi Veća opštine Savski venac Uroš Tripković i Danijela Mirjanić i dr Vlado Batnožić, direktor Zavoda „Železnice Srbije“.