Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

13. decembar 2019.

Obnovljeno dečije igralište i zasađena stabla drveća na Maleškom brdu

Obnovljeno dečije igralište i zasađena stabla drveća na Maleškom brdu

Nakon Birčaninove i Savske, još jedan deo Savskog venca dobio je potpuno rekostruisano dečije igralište u Maleškoj ulici, zahvaljujući Opštini koja je uložila sredstva u obnovu.

Igralište je danas obišla predsednica opštine Irena Vujović i ovom prilikom  zajedno sa saradnicima posadila pet stabala platana na zelenoj površini igrališta.

Akciju sadnje drveća pokrenula je opština Savski venac uz podršku JP „Srbija šume“, a prema rečima predsednice Vujović, sve sa ciljem podizanja ekološke svesti i očuvanja zdrave životne sredine.

-Svi mi kao građani pojedinci,  odgovorni smo za našu okolinu i prirodu i zato ovom akcijom želimo da damo primer i drugima u našoj zajednici, kako bi koliko toliko doprineli stvaranju bolje budućnosti za sve nas, a pogotovo za generacije koje dolaze. Ovo igralište, gde će uživati naši najmlađi sugrađani koristeći rekvizite koje smo za njih i postavili,  pravo je mesto za ozelenjavanje i raduje me što će zasađeni platani u budućnosti pružati kiseonik i hladovinu  deci i roditeljima koji ovde budu boravili - poručila je Irena Vujović posebno se zahvalivši JP „Srbija šume“ na pomoći u realizaciji akcije i sadnicama koje je obezbedilo.

 

„Mi ćemo uvek i sa velikim zadovoljstvom podržati svaku akciju ozelenjavanja grada i Srbije uopšte. Svima nam je u interesu da se što više sadi i da se na taj način postepeno poboljšava mikroklima gradskih lokacija, a sve to onda zajedno doprinosi kvalitetnijem vazduhu u našem gradu. Drago nam je što će ovi platani koje smo danas posadili biti svedoci novih generacija koje će stasati na ovom igralištu – poručio je v.d. direktor JP „Srbijašume“ Igor Braunović.

 

Događaju su prisustvovali v.d. direktor JP „Srbijašume“ Igor Braunović, pomoćnik direktora JP „Srbijašume“ Emilija Stojić, pomoćnik predsednice GO Savski venac Aleksandar Dujanović i članovi Opštinskog veća Miloš Vidović, Strahinja Kukić i Uroš Tripković.

Top