Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

21. decembar 2018.

Održana javna rasprava povodom Predloga budžeta za 2019. godinu

Održana javna rasprava povodom Predloga budžeta za 2019. godinu

U svečanoj sali Opštine Savski venac danas je održana javna rasprava povodom Predloga budžeta Gradske opštine Savski venac za 2019. godinu. Javnu raspravu, kojoj su prisustvovali predstavnici javnih ustanova sa teritorije Savskog venca i zainteresovani građani, vodio je  zamenik predsednice opštine Zoran Kocić sa načelnicom Odeljenja za finansije Mirjanom Janković.

 

U predstavljanju Predloga budžeta za 2019. godinu, akcenat je stavljen na prioritetne oblasti - osnovno obrazovanje, razvoj sporta i omladine, socijalnu i dečiju zaštitu, kulturu, turizam i zaštitu životne sredine.

 

Kao i u prethodnoj godini osnovni prioritet predstavlja poboljšanje uslova za rad i boravak dece u obrazovnim ustanovama, te su predlogom budžeta za narednu godinu predviđena sredstava za prevoz, ishranu i pratioce u prevozu dece sa posebnim potrebama koja imaju prebivalište na teritoriji Savskog venca, kao i za tekuće popravke i hitne intervencije u obrazovnim ustanovama.

 

Planom budžeta za narednu godinu opredeljena su sredstva za sprovođenje odgovorne socijalne politike (sredstva za socijalnu pomoć, za podršku humanitarnim organizacijama i za podršku starijim licima). Značajna sredstva opredeljena su i za podsticanje dece i mladih na bavljenje sportom, razvoj kulture i razvoj turizma.

    

Mirjana Janković, načelnica Odeljenja za finansije, je detaljno govorila o rasporedu korišćenja sredstava, koji se vrši po programima, programskim aktivnostima, projektima i u okviru razdela, uz napomenu da se budžet prikazuje na programski način. Svaki pojedinačni razdeo budžeta je posebno obrađen njemu pripadajućim programima, programskim aktivnostima i projektima. Dodatno su predstavljeni i tačni iznosi koji su budžetom za 2019. godinu opredeljeni za određene programske aktivnosti i projekte, uz obrazloženja tih iznosa.

 

Na Predlog budžeta nije bilo zamerki, a prisutni su naročito pozitivno reagovali na veća izdvajanja za obrazovanje i sport. Zamenik predsednice Zoran Kocić istakao je, da će se GO Savski venac truditi da uradi najviše što je moguće, naravno, u skladu sa  nadležnostima koje su utvrđene Statutom opštine.

 

Predlog Odluke o budžetu za 2019. godinu, odbornici Skupštine Gradske opštine Savski venac razmatraće na sednici zakazanoj u četvrtak , 27. decembra, u 16 časova. 

 

Top