Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

29. septembar 2019.

Održana peta trka s bojama “Kids Color RUNNING 2019”

Održana peta trka s bojama “Kids Color RUNNING 2019”

Jedna od najpopularnijih i najuzbudljivijih tematskih trka u svetu, čija je osnovna karakteristika posipanje učesnika bojama organskog održana je petu godinu zaredom u Hajd parku pod nazivom “Kids Color RUNNING 2019”. Najbrže prijavljenih 350 mališana trčalo je najšareniju trku na svetu u čistoj Color RUNNING beloj majici, dok su ih volonteri na svakih stotinu pređenih metara zasipali najveselijim bojama.

Nakon zagrevanja, na startu su se prvo našli najmlađi trkači uzrasta do 4 godine koji su trčali 100 metara, a zatim mališani od 5 do 7 godina koji su trčali 300 metara. Ovogodišnju trku zatvorili su učesnici od 7 do 10 godina, koji su pretrčali ukupno 700 metara.

Kao i svake godine ovu veselu sportsku manifestaciju pomogli su mnogobrojni vredni volonteri koji su učesnike posipali bojama. Svaki mali trkač koji je uspešno obojen završio trku dobio je medalju i kesicu s organskom „Holi“ bojom, a najbrži u svakoj kategoriji dobili su pehare i vredne nagrade.

Trka s bojama Color RUNNING inspirisana je festivalom boja „HOLI“, kojim svake godine hiljade ljudi širom sveta obeležava sreću novih početaka. Trka je amaterskog karaktera s ciljem da promoviše vrednosti drugarstva, motivacije i zabave, a namenjena je rekreativcima i svima koji bi da probaju nešto drugačije. Boje koje se koriste su organskog porekla, namenjene su ishrani i lako se skidaju jednostavnim pranjem vodom.

Organizator trke s bojama „Kids Color RUNNING 2019 je AK RUNNING, uz podršku Saveza za rekreaciju i fitnes Beograda. Partneri trke su Gradska opština Savski venac, DKC Majdan i Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda. 

FOTO: Jelena Bekvalac / AK RUNNING

Top