Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

02. oktobar 2019.

Održana tribina posvećena borbi protiv trgovine ljudima: „Jedna reč više, jedna žrtva manje“

Održana tribina posvećena borbi protiv trgovine ljudima: „Jedna reč više, jedna žrtva manje“

U organizaciji „Biroa za borbu protiv trgovine ljudima- IBSSA“ i Crvenog krsta Srbije, a uz podršku opštine Savski venac sinoć je u Svečanoj sali opštine održana tribina pod nazivom  „Jedna reč više, jedna žrtva manje“.

Tribina je organizovana sa ciljem da se integrišu napori pojedinačnih ustanova i organizacija, utiče na svest pojedinca i društva u celini,  u suzbijanju trgovine ljudima, a posebno borbe protiv trgovine decom kao posebno izraženog oblika trgovine ljudima.

U  ime opštine Savski venac prisutne je pozdravio sekretar Skupštine opštine Sava Martinović.

Uvodno predavanje o ovoj važnoj društvenoj temi, održala je generalna sekretarka  „IBSSA-“ Maja Raković, koja je istakla da je trgovina ljudima kao istorijsko negativna društvena pojava i kao moderni oblik ropstva, jedno od najozbiljnijih krivičnih dela protiv čovečnosti čije su najčešće žrtve žene i deca odnosno maloletna lica do 18 godina starosti.

Poučno predavanje o  bezbednosti na internetu održala je Katarina Jonev, a o bezbednosti mladih  govorio je Vlada Arsić.

 O preventivnom ponašanju u cilju zaštite bezbednosti ispred Crvenog krsta Srbije govorila je predavač- edukator i omladinski volonter  Tamara Ristić.

Nakon završetka tribine, zainteresovana publika  imala je priliku da postavlja pitanja stručnim predavačima, kao i da razmeni mišljenja i iskustava.

Top