Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

29. mart 2019.

Opština Savski venac i ove godine podržava akciju „Sat za našu planetu“

Opština Savski venac i ove godine podržava akciju „Sat za našu planetu“

WWF Adria – Svetska organizacija za prirodu, organizuje akciju „Sat za našu planetu“  sutra  30. marta 2019. godine u 20:30 časova. Srbija će po jedanaesti put biti deo globalne ekološke akcije koja se obeležava u više od 180 zemalja i oko 7000 gradova, a ovu akciju podržaće i ove godine Gradska opština Savski venac.

Simboličnim isključivanjem svetla na sat vremena pojedinci, organizacije, institutcije, gradovi i kompanije šalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svakodnevne navike za dobrobit planete Zemlje i svih nas koji na njoj živimo.

U Srbiji se 2018. godine preko 200 partnera – kompanija, organizacija, gradova, opština, vrtića i škola pridružilo akciji.

Prvi „Sat za našu planetu“ održan je 2007. godine u Sidneju i od tada, „Earth Hour“  je postao globalni godišnji događaj koji je 2012. godine doživeo i svoju vanplanetarnu dimenziju kada je astronaut Andre Kuipers posmatrao gašenje svetla sa Međunarodne svemirske stanice.

WWF  je jedna od najvećih, širom sveta priznatnih, nezavisnih organizacija, koja se bavi zaštitom prirode i ima skoro 5 miliona pristalica i aktivnu globalnu mrežu u više od 100 zemalja. Misija WWF-a je da zaustavi uništavanje životne sredine i da stvori budućnost u kojoj ljudi žive u skladu sa prirodm, putem očuvanja svetske biološke raznovrsnosti, održivog korišćenja prirodnih resursa i smanjenja zagađenja preterane potrošnje.