Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

30. oktobar 2020.

Otvaranje objekta Galerija Beograd u okviru projekta Beograd na vodi

Otvaranje objekta Galerija Beograd u okviru projekta Beograd na vodi

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju objekta Galerija Beograd u okviru projekta Beograd na vodi i ocenio da će ovaj projekat doneti mnogo i Beogradu i Srbiji.

Ovim projektom dobili smo mnogo. Dobili smo mnogo zapošljavanja ljudi, a podizanje naših građevinskih kompanija doprineće gradskom bruto - društvenom proizvodu i privlačenju turista“, rekao je predsednik Vučić i istakao da ovaj projekat pokazuje neverovatan napredak naše zemlje.

Izgledalo je nestvarno kada smo razgovarali o jednom snu, da ceo jedan kraj koji je ličio na ruglo, pretvorimo u nešto najlepše na jugoistoku Evrope. Napravili smo najlepšu i najuređeniju promenadu u celoj Evropi. Danas Beograd postaje glavni grad celog regiona, rekao je on i dodao da su ga domaćini upoznali sa podacima da je Galerija Belgrade ubedljivo najveći tržni centar u regionu pošto ima 300.000 kvadratnih metara ukupne površine, 93.000 kvadrata prostora za izdavanje i 3.600 parking mesta.

Nakon razgovora sa izvođačima, predsednik Vučić je rekao da je na gradilištu Beograda na vodi angažovano 2.850 radnika, samo na Kuli 300 i da ima dosta stranih radnika, kao i da će u Galeriji Belgrade, kada svi lokali budu popunjeni, raditi gotovo 5.000 ljudi. 

Predsednik Vučić je rekao da je ponosan što je urađeno nešto u šta je malo ko verovao i zahvalio se Mohamedu Alabaru na podršci jednom snu.

Predsednik kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar izjavio je da je otvaranje objekta Galerija Belgrade, u okviru projekta Beograd na vodi, više od posla i zahvalio srpskim zvaničnicima, posebno predsedniku Vučiću, na poverenju koje su ukazali njegovoj kompaniji da učestvuje u izgradnji takvog projekta.

“Čestitam svima na brzini i istrajnosti da ovo uspe. Najlepša stvar na svetu je kada ste u stanju da imate san, viziju ili plan, ali još lepša je kada imate dovoljno hrabrosti da to ostvarite do kraja”, rekao je Alabar.

Otvaranju su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 

 

 

 

 

 

Top