Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

26. decembar 2018.

Otvorena izložba slika Miodraga Jelića „Istočnik božanske energije - Tesla“ u Kući kralja Petra

Otvorena izložba slika Miodraga Jelića „Istočnik božanske energije - Tesla“ u Kući kralja Petra

Samostalna izložba akademskog slikara Miodraga Jelića pod nazivom „Istočnik božanske energije - Tesla“ otvorena je danas u Kući kralja Petra I, na Senjaku. Izložbu je otvorio zamenik predsednice opštine Savski venac Zoran Kocić izrazivši zadovoljstvo što se izložbe jednog od najboljih slikara 20. veka već tradicionalno održavaju u ovoj ustanovi kulture na Savskom vencu.

-Na zadovoljstvo svih Beograđana u Kući kralja Petra, već treću godinu za redom, održavaju se Mišine samostalne izložbe i ovom prilikom zahvaljujem mu što nam je omogućio da i ovaj put uživamo u predivnim slikama. Siguran sam da ćemo ovu saradnju nastaviti i u budućnosti - zaključio je Kocić i pozvao sve sugrađane da dođu i pogledaju izložbu.

Na izložbi u Kući kralja Petra I, Jelić  je izložio tridesetak radova u stilu neosimbolizma, rađenih u kombinovanoj tehnici i tehnici ulja na platnu. Izložba će biti otvorena do 10. januara 2019. godine, radnim danima od 12 do 18, i subotom od 10 do 14 časova. Ulaz je slobodan.

Miodrag D. Jelić, rođen je u Beogradu 1950. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Miloša Bajića. Samostalno je izlagao u zemlji i inostranstvu. Posebno se ističu njegove izložbe u Izraelu (2005) i SAD (Pitsburg, 2009). Član je ULUS-a i Srpskog slikarskog društva „Lada“. Dobitnik je nagrade „Zlatni beočug“ za trajni doprinos kulturi Beograda, Zlatne značke i Plakete Kulturno-prosvetne zajednice Srbije. U izboru likovne kritike proglašen je za jednog od najboljih srpskih slikara 20. veka. 

 

Top