Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

18. decembar 2019.

OTVORENO NOVO DEČJE IGRALIŠTE U ULICI LJUTICE BOGDANA

OTVORENO NOVO DEČJE IGRALIŠTE U ULICI LJUTICE BOGDANA

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović obišla je danas sa saradnicima novo dečje igralište u Ulici Ljutice Bogdana. Ona je naglasila da je ovo šesto igralištkoje je izgrađeno na Savskom vencu u protekle tri godine i podsetila da su nedavno kompletno rekonstruisana i igrališta u Birčaninovoj, Savskoj, Maleškoj i Oblakovskoj ulici, te da se trenutno izvode radovi na proširenju dečjeg igrališta u Ulici Slavka Ćuruvije.

 

-Igralište u Ulici Ljutice Bogdana opremljeno je najsavremenijim rekvizitima za igru, a postavljene su i parkovske klupe i đubrijere. Sav mobilijar ispunjava važeće standarde u pogledu bezbednosti korisnika, a mališani iz ovog dela naše opštine dobili su svoj kutak za igru i druženje – rekla je Irena Vujović i dodala da je sredstva za izgradnju igrališta obezbedila Vlada Republike Srbije u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, u kojoj je Gradska opština Savski venac osvojila prvo mesto u kategoriji srednjih opština.

 

Aktivnim učešćem u nagradnoj igri sa fiskalnim računima i slipovima, građani Savskog venca dali su doprinos borbi protiv sive ekonomije, a Opštini su dodeljena namenska sredstva za realizaciju projekta od opšteg interesa po izboru građana. Javnim glasanjem građani Savskog venca izabrali su izgradnju igrališta Ulici Ljutice Bogdana.

 

Otvaranju novog igrališta prisustvovali su i članovi opštinskog Veća Miloš Vidović, Uroš Tripković i Strahinja Kukić.

 

 

Top