Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

27. septembar 2019.

„Pešačite sa nama!“ Dan bez automobila na Savskom vencu

„Pešačite sa nama!“ Dan bez automobila na Savskom vencu

U okviru „Evropske nedelje mobilnosti" opština Savski venac organizovala je danas akciju „Dan bez automobila“ u ulici Topčiderski venac, koja je za tu priliku bila zatvorena za saobraćaj u periodu od 9 do 14:30 časova.

Sa ciljem promocije zdravih stilova života, održivog razvoja, biciklizma, zaštite prirode i kulturne baštine  u okviru različitih tematskih radionica održan je edukativno – zabavni program za decu predškolskog uzrasta, kao i za i đake osnovnih škola sa Savskog venca. Mališani iz PU „Savski venac“ uživali su u društvu klovna, u plesu i muzici prilagođenim temi „Dan bez automobila“. Školarci su imali priliku da se oprobaju u likovnoj radionici čija je tema „Biciklom na putu oko sveta“, a učesnici likovnog konkursa „Život bez automobila“ nagrađeni su knjigama. Jedna od najvećih atrakcija za decu je svakako bila vožnja kočijom kroz Hajd park.

Akciji „Dan bez automobila“  priključili  su se i zamenik predsednice Opštine Savski venac Zoran Kocić i članovi Opštinskog veća Miloš Vidović i Vladimir Novaković. 

Tema ovogodišnje kampanje „Evropske nedelje mobilnosti“ je bezbedno pešačenje i bicikliranje dok je slogan kampanje: Pešačite sa nama! „Evropska nedelja mobilnosti“ podstiče gradove na uvođenje mera održivog transporta i poziva ljude da promene ponašanje u saobraćaju opredeljujući se za alternativne vidove prevoza umesto automobila.

Top