Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

23. mart 2020.

Pojačane mere preventivne dezinfekcije

Pojačane mere preventivne dezinfekcije

Shodno odlukama Gradskog štaba za vanredne situacije i preporukama Stručno-operativnog tima za suzbijanje epidemija, sprovode se pojačane mere preventivne dezinfekcije i dezinfekcije po epidemiološkim indikacijama radi sprečavanja, suzbijanja i gašenja epidemije virusa korona, saopšteno je iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

Navedene pojačane mere sprovode se u ustanovama socijalne zaštite, vozilima javnog saobraćaja, zdravstvenim ustanovama, kao i dezinfekcija vozila Hitne pomoći i na drugim mestima sa povećanim epidemiološkim rizikom na teritoriji grada Beograda, od 13. marta. Zavod za biocide i medicinsku ekologiju sprovodi i redovne programe mera suzbijanja štetnih organizama, sistematsku deratizaciju stambenog fonda, poslove suzbijanja odraslih formi komaraca u zatvorenom prostoru, kao i druge aktivnosti radi sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti, uz prethodno obaveštenje Beokom servisa i sredstava javnog informisanja.

Budući da se tokom prethodnih dana na društvenim mrežama pojavila informacija o zloupotrebama, odnosno osobama u „belim mantilima koji vrše dezinfekciju", Zavod za biocide i medicinsku ekologiju dostavio je fotografije na kojima može da se vidi uniforma i ostali prepoznatljivi detalji po kojima se može zaključiti da su u pitanju njihovi zaposleni. Na fotografijama su prikazani zaposleni sa zaštitnom opremom koju zahteva vanredno stanje radi suzbijanja epidemije, sa obeležjima Zavoda i identifikacionim karticama zaposlenih i angažovanih na navedenim poslovima.

Top