Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

14. april 2020.

Pomoć građanima Savskog venca od Ambasade Izraela

Pomoć građanima Savskog venca od Ambasade Izraela

Ambasada Izraela obezbedila je 350 humanitarnih paketa za građane Savskog venca, čija je distribucija počela danas u prisustvu predsednice opštine Irene Vujović i ambasadorke Izraela Alone Fišer Kam.

Irena Vujović je zahvalila NJ. E. Aloni Fišer Kam na obezbeđenoj pomoći i dodala da će humanitarni paketi, koje je donirala Ambasada Izraela, biti uručeni građanima bez primanja i penzionerima sa nižim primanjima.

- U situaciji kada se ceo svet bori protiv zarazne bolesti Kovid-19, Ambasada Izraela je obezbedila pomoć za naše građane i zahvalni smo im na tome. Korona virus ne poznaje granice i zato je važna međunarodna saradnja i da pružimo podršku jedni drugima u ovoj borbi, što čine i predsednici naših država. Ova donacija je rezultat saradnje i dobrih odnosa koje su gradile naše sve zemlje, a mi ćemo se truditi da budemo dobri partneri i da gajimo prijateljske odnose i u budućnosti – rekla je Vujovićeva.

Vujović je dodala da su volonteri počeli distribuciju paketa građanima i još jednom je apelovala na penzionere da se za dostavu namirnica, lekova i drugih potrepština obrate na brojeve telefona Volonterskog centra opštine Savski venac.

Ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam je istakla da je čast sarađivati sa Opštinom Savski venac i predsednicom Irenom Vujović.

-Danas uručujemo pakete koje smo tokom jučerašnjeg dana pakovali zajedno sa predstavnicima opštine, volonterima i predstavnicima ambasade. Paketi su namenjeni najugroženijem stanovništvu, a to su penzioneri, koji ne mogu da izađu iz svojih domova. Opštinu Savski venac smo odabrali zbog uspešne saradnje koju imamo, kao i zbog činjenice da je naša ambasada locirana na ovoj opštini, što znači da ljude kojima doniramo, srećemo svakodnevno u marketima, na ulici. To su naše komšije i zbog toga nam je sve ovo jako važno – rekla je ambasadorka Izraela.

Alona Fišer Kam je dodala da je pomoć donirana uoči obeležavanja velikog hrišćanskog praznika, Uskrsa, te da se nada da će ova donacija građanima bar malo olakšati trenutnu situaciju.

-Želim ovom prilikom da čestitam Uskrs svima, da poželim sigurnost, zdravlje i sreću našim komšijama, Opštini Savski venac i celom srpskom narodu. Takođe, želim da čestitam Pesah celoj jevrejskoj zajednici uz tradicionalni pozdrav HAG PESAH SAMEAH – rekla je ambasadorka Izraela.

Top