Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

18. jun 2020.

Predsednica opštine Irena Vujović obišla radove na Savskom vencu

Predsednica opštine Irena Vujović obišla radove na Savskom vencu

U toku rekonstrukcija unutarblokovskih saobraćajnica, uređenje ulaza i fasada

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović obišla je danas završne radove na rekonstrukciji unutarblokovske saobraćajnice u Ulici Petra Čajkovskog, kao i stambene zgrade u kojima se izvode radovi na uređenju fasada i ulaza.

Predsednica opštine je istakla da je izmenama Statuta grada opština dobila nadležnost da uređuje unutarblokovske saobraćajne površine i dodala da su radovi već završeni na četiri lokacije - u naselju Stjepan Filipović, kao i u ulicama Sime Lozanića, Andre Nikolića i Baje Pivljanina.

-U Ulici Petra Čajkovskog od broja 2 do 4 izvedeni su zemljani radovi, postavljena je tamponska podloga i betonski ivičnjaci, a trenutno se vrši asfaltiranje. U narednom periodu će biti uređene i asfaltirane unutarblokovske saobraćajne površine i u ulicama Teodora Drajzera, Milenka Vesnića, Ljutice Bogdana i Boška Petrovića – rekla je Vujovićeva.

Ona je dodala da su u skladu sa inicijativama građana mapirane ključne lokacije na teritoriji opštine, gde je sanacija međublokovskih prostora bila preko potrebna.

-Prioritete smo definisali u skladu sa zahtevima i potrebama sugrađana, koji zaslužuju da imaju uređene saobraćajne površine u svom naselju, a pored toga pomažemo im u sređivanju stambenih zgrada i ulaza, gde Opština finansira do 90 odsto vrednosti potrebnih radova – rekla je Vujovićeva.

Obilazeći radove na rekonstrukciji fasade u Ulici Miloša Pocerca, predsednica opštine je navela da su Odlukom o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrade, stambene zajednice dobile mogućnost da im opština pomogne da urede fasade i ulaze u svojim zgradama.

-Do sada je uređeno 30 ulaza na Savskom vencu a radovi, koji obuhvataju krečenje ulaza i prilaznih hodnika, zamenu ulaznih vrata i sandučića, zamenu svetlarnika, unutrašnjeg i spoljnjeg svetla,  trenutno se izvode u još četiri stambene zgrade u Sarajevskoj i Birčaninovoj ulici, kojima su na javnom konkursu odobrena sredstva – rekla je Irena Vujović.

Obilasku radova prisustvovali su i članovi opštinskog Veća Miloš Vidović, Strahinja Kukić i Uroš Tripković.

 

 

Top