Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

24. oktobar 2019.

Projekat „Oglasna tabla“ u Gradskoj opštini Savski venac

Projekat „Oglasna tabla“ u Gradskoj opštini Savski venac

U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave danas su potpisani ugovori u vezi sa realizacijom projekta “Oglasna tabla”. Nakon sprovedene analize u 96 jedinica lokalne samouprave, koja se odnosila na tehnički kapacitet, izabrano je 10 gradova, opština i gradskih opština, među kojima je i Gradska opština Savski venac, a koje će u okviru pilot projekta početi da koriste aplikaciju ''Oglasna tabla'' namenjenu za interno informisanje zaposlenih o reformi javne uprave i obaveštavanje o njihovim pravima, obavezama, kao i mogućnostima za usavršavanje i napredovanje. U ime GO Savski venac ugovor je potpisao član Veća Strahinja Kukić.

Cilj projekta “Oglasna tabla” je da kroz aplikaciju obezbedi mogućnost prikaza osnovnih informacija o obavezama u skladu sa novim zakonskim rešenjima, obaveštenja o novim važećim propisima ili obavezujućim pravilnicima i aktima, mogućnosti za usavršavanje, dostupnost različitih obuka, mogućnost za razvoj karijere, nova radna mesta ili nove e-usluge, kao i mogućnost da postave pitanje ili upute sugestiju kroz više različitih kanala komunikacije, u skladu sa najboljom praksom prikaza korisnicima.

Rešenje treba da obezbedi da zaposleni na jednom mestu dobije najnovije informacije, bez da iste pretražuje na više web stranica. Ovakav sistem informisanja omogućava uključivanje nekoliko institucija koje pokrivaju pomenute oblasti koje će pružiti brze odgovore na eventualna pitanja. Takođe, u okviru aplikacije obezbediće se prostor za lokalne informacije, koje se tiču konkretne opštine ili grada.

Pored Gradske opštine Savski venac projekat “Oglasna tabla” će se sprovoditi u sledećim jedinicama lokalne samouprave: Grad Sombor, Grad Zrenjanin, Grad Kruševac, Grad Kragujevac, Opština Bačka Topola, Opština Ub, Opština Lebane, Gradska opština Palilula - Niš i Gradska opština Čukarica - Beograd.

Plan je da nakon pilot projekta u ovih 10 gradova i opština, aplikacija bude dostupna u toku sledeće godine za sve zaposlene u javnoj upravi.

 

Top