Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

14. novembar 2018.

Prvi dečiji Pop-up festival u Srbiji

Prvi dečiji Pop-up festival u Srbiji

Prvi Pop-up dečiji festival u Srbiji održaće se 20. novembra na Međunarodni dan deteta u Dečijem kulturnom centru “Majdan”. Time će se naša zemlja pridružiti globalnoj misiji za razvoj emocionalne inteligencije dece i omladine, koja se odvija u više od 150 zemalja širom sveta uz podršku UNICEF-a i sa vizijom da Konvencija o pravima deteta Ujedinjenih nacija dobije svoju punu realizaciju. Organizator ovog jedinstvenog događaja je Agencija za edukaciju „New Level“ uz podršku Gradske opštine Savski venac.

 

Bogat program organizovan u 15 stanica kojima će se kretati emocionalni istraživački vozić počeće u 10 i odvijaće se sve do 18 časova.

 

Učesnike festivala, decu i odrasle, dočekaće više od 30 volontera programa Emocionalna energo terapija i transformacija, Ljubivoje Ršumović, legenda dečijeg pesništva i proze, Sandra Arsenijević glumica, Centar za kreativnu edukaciju “Kuća znanja”, dečija izdavačka kuća "Enco books", Klub za kreativno druženje “Vijuganje”, Danilo Anđelković, violinista, mr Aleksandra Lekić slikarka, prim. dr Anđelka Kolarević psihijatar i psihoterapeut, psiholog Dragana Nikolić, Kreativni gradski centar i drugi.

 

U festivalski osmišljenom prostoru DKC “Majdan” deca će kroz predstavu, muziku, likovni izraz, projekciju kratkog crtanog filma, mini radionice i pisanu reč učiti o važnosti osećanja, njihovom izražavanju, komuniciranju i kultivisanju, a odrasli će dobiti nove uvide i znanja kako da sa svojom decom u ulozi roditelja i vaspitača ovu misiju kontinuirano sprovode još bolje i posvećenije.

 

- Čovečanstvu nikada nije manjkalo pameti. Ono što je izazvalo i izaziva patnje na svim nivoima jeste nedostatak emocionalne zrelosti i sa njom povezanog razvoja svesti kao i empatije i milosrđa - osnovnih vrednosti svake ljudske zajednice - kaže Ivana Kuzmanović, direktorka agencije New Level i organizator festivala.

 

Pozivamo sve mališane, tinejdžere, vaspitače, pedagoge, trenere, roditelje, bake, deke, tetke i ostale, da dođu na ovaj razigrani festival i sa njega ponesu slatkiše, balone, nova znanja, iskustva i uvide u ono što istinski žele i vole, i da tako opremljeni lakše ostvare svoje sadašnje i buduće snove.

 

Ulaz je slobodan.

 

Top