Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

30. septembar 2019.

Sutra u Kući kralja Petra I: Festival igranih domaćih serija- FEDIS

Sutra u Kući kralja Petra I: Festival igranih domaćih serija- FEDIS

U okviru devetog po redu Festivala domaćih igranih serija- FEDIS koji se održava uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Gradske opštine Savski venac, sutra će u Kući kralja Petra I u 18 časova biti priređen program povodom obeležavanja 60 godina od prve srpske TV serije.

Prisutni će biti u prilici da uživaju u podsećanju na kultne serije koje su obeležile eru dramske umetnosti, pod nazivom „Leksikon televizijskih igranih serija RTS-a“, čiji su urednici Nenad Milenković i Dragan Inđić. Osim autora koji će se na početku predstaviti prisutnima, govoriće i glumci Branka Veselinović i Vlasta Velisavljević.

 

Festival domaćih igranih serija- FEDIS prvi je i jedini festival televizijskih serija u jugoistočnoj Evropi. Pokrenut je 2011. godine i ima međunarodni karakter, jer osim domaćih učestvuju i ostvarenja iz Hrvatske, BiH i Crne Gore, a koje su prikazivana na našim televizijama. U projektu učestvuje više od 100 značajnih umetnika iz regiona, koji su se ostvarili u dramskoj umetnosti. U okviru ove manifestacije, obezbeđene su i nagrade „Zlatna antena“ za najistaknutije umetnike u 14 kategorija. Festival je od izuzetnog kulturološkog značaja kao tematski blizak interesovanjima većine domaćeg stanovništva, a svedoci smo kinematografskih i scenskih ostvarenja koji sve više zauzimaju prostor u etru, odnosno pozorišnih dasaka, što je i ovaj put prepoznala Gradska opština Savski venac.

Ulaz je slobodan.

Top