Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

12. jul 2019.

„Petrovdanski sabor” sutra na Savskom vencu

„Petrovdanski sabor” sutra na Savskom vencu

Opština Savski venac i ove godine organizuje manifestaciju „Petrovdanski sabor“ koja će se održati sutra ispred Konaka kneza Miloša u Topčiderskom parku.

Svečano otvaranje ove tradicionalne svetkovine zakazano je u 12 časova, a posetioce koji odluče da praznično subotnje popodne provedu u zelenoj oazi Topčidera, očekuje bogat kulturno– umetnički i zabavni program.

Treći po redu „Petrovdanski sabor“ obeležiće klovnovske i druge predstave namenjene deci, dok će stariji posetioci imati priliku da čuju priče i predanja o Petrovdanu, kao i običajima i verovanjima koja se vezuju za ovaj praznik. Starija i mlađa publika sigurno će uživati u nastupima Kulturno- umetničkih društava koja će se predstaviti tradicionalnom igrom i pesmom na letnjoj pozornici.

Kako bi program bio još zanimljiviji najmlađim posetiocima, tokom  manifestacije  Topčiderskim parkom defilovaće maskote omiljenih  junaka iz animiranih crtanih filmova koji će se družiti i fotografisati sa decom.

Manifestacija „Petrovdanski sabor“ organizuje se povodom obeležavanja slave Topčiderske crkve, Svetih apostola Petra i Pavla. Završetak programa planiran je u 14:30. Svi sadržaji su besplatni.

Top