Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

27. decembar 2018.

U DKC Majdan održano opštinsko prvenstvo osnovnih i srednjih škola u odbojci

U DKC Majdan održano opštinsko prvenstvo osnovnih i srednjih škola u odbojci

Opštinsko prvenstvo osnovnih i srednjih škola sa Savskog venca održano je od 24. do 26. decembra u sportskoj sali Dečijeg kulturnog centra Majdan, u organizaciji Saveza sportova Savski venac.

 

Na prvenstvu u odbojci za osnovce petog i šestog razreda u muškoj konkurenciji takmičilo se pet, a u ženskoj šest osnovnih škola. U ženskoj konkurenciji najbolje su bile učenice OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“, koje su u najuzbudljivijem meču dana pobedile učenice OŠ „Radojka Lakić“ sa rezultatom 2:1. U muškoj konkurenciji trijumfovali su učenici OŠ „Stefan Nemanja“, pobedivši u finalu favorite iz OŠ “Vojvoda Radomir Putnik“.

 

Na prvenstvu u odbojci za učenike i učenice sedmog i osmog razreda iz šest osnovnih škola sa Savskog venca u sjajnom ambijentu nadmetalo se preko 100 dečaka i devojčica. U ženskoj konkurenciji ulogu favorita opravdala je OŠ ''Petar Petrović Njegoš'' koja je u finalu bila bolja od škole Vojvoda Radomir Putnik“, dok su u muškoj konkurenciji pobedu odneli učenici OŠ ''Vojvoda Mišić''.

 

Poslednjeg dana prvenstva, 26. decembra, takmičilo se osam srednjih škola sa naše opštine, uz oko 200 učenika, što takmičara što učenika koji su došli da prate i podrže svoje drugare. U muškoj konkurenciji od samog početka takmičenja nametnule su se po kvalitetu dve škole - Medicinska i Ugostiteljsko - turistička. Upravo te dve škole su se sastale u finalu. U neverovatnoj utakmici punoj preokreta na kraju do zlatne medalje i titule najboljih na opštini za 2018/2019. došli su učenici Ugostiteljsko - turističke škole, pobedivši u finalu Medicinare sa 2:0 (po setovima 26:24, 25:23). Da naša ženska odbojka ne mora da brine za budućnost pokazale su učenice naših srednjih škola. Sve ženske ekipe bile su odlične, a među osam izdvojile su se učenice Filološke gimnazije, Četvrte gimnazije i Medicinske škole. U finalu su se sastale ekipe Medicinske škole i IV. gimnazije. Finale, je bilo dostojno utakmici Super lige, gde su na kraju devojčice iz Četvrte gimnazije posle preokreta savladale učenice iz Medicinske škole sa rezulatatom 2:1 (po setovima 27:29, 26:24, 15:7).

 

Top