Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

11. april 2019.

U opštini Savski venac održan sastanak na temu planiranja i sprovođenja Programa razvoja sporta u JLS

U opštini Savski venac održan sastanak na temu planiranja i sprovođenja Programa razvoja sporta u JLS

Predstavnici Sekretarijata za sport i omladinu, Sportskog saveza Beograda  i članovi Radne grupe za izradu  Programa razvoja sporta grada Beograda za period od 2019. do 2029. godine posetili su danas opštinu Savski venac, a  tim povodom u Svečanoj sali opštine održan je sastanak na temu „Planiranje i sprovođenje Programa razvoja sporta u JLS“ .

Sastanku su prisustvovali  predsednik radne grupe za Program razvoja sporta prof. dr Dragan Atanasov,  član Gradskog veća Filip Marjanović, načelnik za sport u Sekretarijatu za sport i omladinu Vesna Zirić,  prof. dr Dušan Mitić sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu,  član Veća opštine Savski venac zadužen za sport Uroš Tripković,  kao i predstavnici Sportskog saveza opštine, članovi Komisije za sport i rekreaciju GO Savski venac i predstavnici klubova i sportskih udruženja sa teritorije opštine.

U interaktivnom razgovoru na sastanku su  razmenjena iskustva, razmotreni eventualni problemi i poteškoće sa kojima se susreću klubovi i sportska udruženja u  cilju nalaženja načina da se sport u Beogradu učini dostupniji svim sugrađanima.

Član veća opštine Savski venac  Uroš Tripković naveo je da opština Savski venac aktivno radi na podizanju svesti o važnosti sporta. Ovim povodom istakao je važnost ovakvih sastanaka gde se otvoreno može razgovarati o problemima, čuti predlozi, sugestije i naći zajednička  rešenja.

Radna grupa za izradu Programa razvoja sporta grada Beograda za period od 2019. do 2029. godine obrazovana je sa ciljem jačanja kapaciteta gradskih opština, teritorijalnih saveza i sportskih klubova.

Top