Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

31. oktobar 2019.

U subotu besplatni dermoskopski pregledi za građane sa teritorije opštine u DZ „Savski venac“

U subotu besplatni dermoskopski pregledi za građane sa teritorije opštine u DZ „Savski venac“

Opština Savski venac u saradnji sa Domom zdravlja „Savski venac“ organizuje besplatne preventivne dermoskopske preglede za sugrađane sa teritorije opštine, koji će se obavljati u subotu, 2. novembra  u prostorijama Doma zdravlja u Pasterovoj 1, od 8 do 16 časova.

Sugrađani će bez uputa i bez zdravstvene knjižice moći da obave preglede, kao i da dobiju edukativne savete od spec. deramtovenerologa.

Dermoskopija je neinvazivna dijagnostička metoda koja omogućava precizniju dijagnostiku promena na koži. Svi oblici raka kože u stalnom su porastu u svetu i u Srbiji. Svetska iskustva potvrđuju da je, ukoliko se bolest otkrije u ranoj fazi, mogućnost  izlečenja je 90 odsto.

Povećan rizik od melanoma imaju osobe koje su u detinjstvu imale opekotine od sunca kao i one koje intenzivno i dugotrajno borave na suncu ili se izlažu veštačkim izvorima UV zračenja, jer koža ima dugotrajno „pamćenje”. Važno je naglasiti da je melanom, ukoliko se otkrije u početnom stadijumu, potpuno izlečiv.

Iskoristite mogućnost edukacije o merama samozaštite, samopregledu i redovnim kontrolama. Obratite se dermatologu ukoliko primetite bilo kakav neobičan mladež, mladež koji se menja, ili primetite pojavu novog "mladeža" na do tada nepromenjenoj koži.

Top