Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

24. januar 2019.

U subotu besplatni ginekološki pregledi u Domu zdravlja „Savski venac“

U subotu besplatni ginekološki pregledi u Domu zdravlja „Savski venac“

Opština Savski venac u saradnji sa Domom zdravlja „Savski venac“ u okviru  Evropske nedelje prevencije raka grlića materice, organizuje besplatne preventivne ginekološke preglede u subotu, 26.januara u periodu od 9.00 do 17.00 časova.

Ova akcija je deo kontinuirane kampanje borbe protiv karcinoma grlića materice i još jedna u nizu pokazatelja odgovorne zdravstvene politike, u kojoj sve Beograđanke mogu  bez uputa i zakazivanja da obave ginekološki preventivni pregled.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović ovim povodom apelovala je na sve sugrađanke da redovno obavljaju ginekološke preglede i da na vreme misle na svoje zdravlje, jer rano otkrivanje može sprečiti karcinom grlica materice.

Osim pregleda lekari će sugrađankama davati edukativne savete i razgovarati sa njima o tome šta znači prevencija, kao i o brojnim drugim temama vezanim za prevenciju i lečenje raka. Pregledi će se vršiti u prostorijama Doma zdravlja „Savski venac“ u Pasterovoj 1.

Republika Srbija se prema stopama obolevanja od karcinoma grlića materice nalazi na četvrtom mestu među evropskim zemljama. Karcinom grlića materice je treći vodeći uzrok u obolevanju i peti u umiranju od svih malignih tumora kod žena u Srbiji. Ovi podaci ukazuju da svakoga dana u Srbiji obole 4 žene, a nažalost 1 žena izgubi bitku sa ovom malignom bolešću.

Top