Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

10. jun 2020.

U subotu besplatni preventivni pregledi za građane Savskog venca

U subotu besplatni preventivni pregledi za građane Savskog venca

Dom zdravlja „Savski venac“ i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“ u saradnji sa Gradskom opštinom Savski venac, organizovaće u subotu, 13. juna, besplatne preventivne preglede za građane i građanke Savskog venca. Sugrađanke će biti u prilici da u Pasterovoj 1 obave ultrazvučni pregled dojki, dok će u Zavodu u Savskoj 23, za građane Savskog venca biti organizovani ultrazvučni pregledi krvnih sudova vrata.

Dom zdravlja „Savski venac“ poziva sugrađanke sa opštine Savski venac da iskoriste mogućnost da bez zakazivanja i zdravstvene knjižice, u periodu od 08.00 do 16.00 časova, obave besplatne preventivne ultrazvučne preglede dojki, a po potrebi i mamografski pregled. Osim pregleda sugrađanke će imati priliku da dobiju edukativne savete o samopregledu dojki i značaju preventivnih pregleda.

Ova akcija je još jedna u nizu aktivnosti u borbi protiv raka dojke, kako bi se skrenula pažnja na rasprostranjenost raka dojke i podigla svest o značaju prevencije i ranog otkrivanja, kao i o mogućnostima pravovremenog započinjanja lečenja osoba obolelih od raka dojke. U okviru ovih aktivnosti promovišu se fizička aktivnost, pravilna ishrana i regulacija telesne težine.

Pored preventivnog ultrazvučnog pregleda krvih sudova vrata, koji će građani Savskog venca moći da obave u subotu, od 7.00 do 13.00 sati, u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“, lekari će građanima pružati i korisne zdravstvene savete. Termin za besplatan preventivni pregled u Zavodu je potrebno zakazati na broj telefona 064/860-7798.

 

Top