Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

20. novembar 2020.

Uroš Tripković u poseti bračnom paru Ribnikar

Uroš Tripković u poseti bračnom paru Ribnikar

Zamenik predsednika opštine Savski venac obišao je danas bračni par Ljiljanu i Darka Ribnikara i bio počasni gost porodice Ribnikar u njihovom domu na Savskom vencu. Ispred opštine obilasku je prisustvovala i članica Veća Ana Marinković. 

U ime opštine Savski venac istakli bismo inicijativu i važnost učešća naše opštine počasti naših predaka i svima onima koji su ponosno branili svoju zemlju i dali život za našu otadžbinu u oslobodilačkom ratu. U znak pijeteta prema milionima nevino stradalih želimo da ponosno pokažemo značaj uloge opštine Savski venac na sećanje spomenu branilaca Srbije i svedočenje o junaštvu i stradanju srpskih vojnika u Velikom ratu.

- Smatram da sećanje na naše heroje, braću Ribnikar kao i sve žrtve koje smo dali u Prvom svetskom ratu ne sme i nikada neće biti zaboravljeno. Rad i rezultati su najbolji i najefikasniji način da se suoči sa činjenicom da njihovo zalaganje u izgradnji naše istorije neće pasti u zaborav. Mislim da je, takođe, u poslednjih nekoliko godina pojačana svest o tome koliki naporan rad braće Ribnikar stoji i u osnivanju i očuvanju lista „Politika“. Intenzivno ćemo da radimo na buđenju svesti i sećanja na njihovo postojanje i ostvarene rezultate kroz podsticaj naših sugrađana da budu informisani o uticaju braće Ribnikar na vreme u kom živimo. U ime sećanja na ljubav prema otadžbini i njihovo herojstvo, trudićemo se da implementiramo još veći doprinos istorijskom sećanju u vremenu koje dolazi u okviru opštine koju vodimo – rekao je Tripković.

Uroš Tripković istakao je da svrha ove posete treba da utiče na širenje svesti o istorijskom i kulturnom značaju za našu opštinu i zemlju u kojoj živimo i naveo konkretne poteze za osnaživanje sećanja i uticaja na opštinu Savski venac. Sve što radimo na nivou opštine Savski venac, a tiče se podsticanja sećanja na istorijski doprinos, u planu nam je da primenimo kao sastavni deo strategije naše opštine.

- Zahvalan sam porodici Ribnikar na ogromnoj podršci koju nam pružaju jer ravnopravno učešće naših sugrađana u njihovoj istoriji nije samo fundamentalno ljudsko pravo već označava društveni i ekonomski napredak kojem svi težimo. Naš cilj mora da bude stvaranje opštine u kojoj će jedino merilo uspeha biti rad i postignuti rezultati, kao i činjenica da bi bez porodice Ribnikar naša sadašnjost bila znatno drugačija. Uložićemo dodatan trud da naši sugrađani budu ponosni na istorijski značaj i na činjenicu da tada napreduju njihove porodice kao i opština Savski venac i čitavo društvo – zaključuje Tripković.
 

 

Top