Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

26. mart 2020.

Uspostavljena nacionalna platforma za prijavu volontera

Uspostavljena nacionalna platforma za prijavu volontera

Vlada Republike Srbije uspostavila je nacionalnu platformu za prijavu volontera na adresu: www.budivolonter.gov.rs.

 

Pozivaju se svi građani koji ne spadaju u rizičnu grupu i žele da pomognu najstarijim sugrađanima i drugim rizičnim grupama stanovništva da se prijave, jer su solidarnost i empatija prema najugroženijima ključne u toku trajanja pandemije virusa korona i „samo zajedno možemo da pobedimo".

 

Zainteresovani građani mogu da se prijave na dva načina – popunjavanjem prijave na sajtu: www.budivolonter.gov.rs ili besplatnim pozivanjem kontakt-centra COVID-19 na broj 19819, svakog dana od 8 do 22 časa. Nakon što nadležne službe odobre prijavu, volontere će kontaktirati gradski i opštinski centri sa detaljnim uputstvima i prvim zadacima.

 

Sve podnete prijave zainteresovanih građana koji žele da pomognu i budu volonteri će se proveravati, kako bi se sprečila i najmanja zloupotreba. 

 

Nacionalnu platformu za prijavu volontera „Budi volonter" realizovali su Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, u saradnji sa platformom „Srbija stvara", a uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP).

 

Spot „Budi volonter" može se preuzeti na sledećem linku: https://youtu.be/OkrLme-tE2M

Top