Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

31. januar 2019.

VELIKO INTERESOVANJE ZA BESPLATNE MUZIČKE RADIONICE ZA DECU

VELIKO INTERESOVANJE ZA BESPLATNE MUZIČKE RADIONICE ZA DECU

Član Veća opštine Savski venac Strahinja Kukić posetio je danas Dečiji kulturni centar Majdan gde se održavaju besplatne muzičke radionice, koje Opština Savski venac organizuje za svoje najmlađe sugrađane u saradnji sa Muzičkom radionicom „Čarobna frula“.

 

On je istakao da za edukativno - muzičke radionice vlada veliko interesovanje i dodao da je ovo samo jedan u nizu besplatnih programa koje Opština Savski venac organizuje za svoje najmlađe sugrađane.

 

-Kao opština koja vodi odgovornu socijalnu politiku posebnu pažnju posvećujemo potrebama najmlađe populacije i zato se broj besplatnih programa i sadržaja koje organizujemo za decu iz godine u godinu povećava – rekao je Kukić.

 

Direktorka Muzičke radionice „Čarobna frula“ Bojana Gavrilović kazala je da trenutno u predškolskim ustanovama i nižim muzičkim školama aktuelni programi nisu prilagođeni detetu kao razvojni stimulans i ne sadrže planove za decu najmlađeg uzrasta, upravo kada je taj stimulans najpotrebniji.

Ona je objasnila da se od svih oblika darovitosti, muzička darovitost ispoljava najranije – oko treće godine i da je zato njen stimulans upravo u tom periodu veoma važan.

 -Ova edukativno - muzička radionica osmišljena je po jedinstvenom planu i programu muzičkih pedagoga i kompozitora, koji su se detaljno bavili metodikom nastave muzičke kulture u radu sa najmlađima. Radionica se prevashodno bavi muzičkom edukacijom dece na neposredan i suptilan način, gde deca kroz razne vrste muzičih igara, pesama, didaktičih igara, ritmičkih vežbi, ulaze u bajkovit, čaroban svet muzike –  istakla je Gavrilovićeva.

Besplatne muzičke radionice namenjene su bebama i deci od 1 do 7 godina. Mališani su podeljeni u manje grupe (prema uzrastu), a radionice pohađaju jednom nedeljno u trajanju od 45 minuta.

 

Radionice se održavaju u DKC Majdan u sledećim terminima: muzička radionica za bebe - četvrtkom od 17 do 17:45 sati, muzička radionica za decu od 3 i 4 godine - četvrtkom od 18 do 18:45 sati, radionice za decu od 5, 6 i 7 godina - četvrtkom od 19 do 19:45 i subotom od 17:30 do 18:15 sati.

 

Top