Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

19. mart 2020.

Vesić upozorio penzionere da ne nasedaju na prevare na Savskom vencu

Vesić upozorio penzionere da ne nasedaju na prevare na Savskom vencu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je gostujući u jutarnjem programu RTV Pink da su se tokom noći u poštanskim sandučićima na Savskom vencu pojavili leci u kojima Privredno društvo „Domaćin zgrade", čiji je zakonski zastupnik Aleksandar Pavlović, poziva građane slabijeg imovnog stanja da se jave ovoj kompaniji, kako bi ona organizovala da im Opština Savski venac obezbedi paket.

 

– U pitanju je strašna laž i prevara i upozoravam penzionere da ne nasedaju na ovakve provokacije – rekao je Vesić.

 

Vesić je rekao da je ovaj slučaj prijavljen policiji, jer ova privatna kompanija nema pravo da vrši uvid u finansijsko stanje penzionera.

 

– To su lični podaci i niko osim nadležnih državnih organa nema pravo da ih zna. Te podatke nemaju ni gradske opštine, kao ni Grad Beograd. Spomenute podatke imaju samo centri za socijalni rad – rekao je Vesić.

 

– Dakle, moja poruka penzionerima jeste da niko ne sme da im uzima lične podatke, niti bi oni trebali bilo kome da ih daju. Država jedina ima pravo da zna kolika je čija penzija, i zato će besplatni paketi pomoći biti distribuirani putem centara za socijalni rad. Penzioneri trebaju da znaju da će ih kontaktirati zvanično iz opština, a ukoliko imaju potrebu da im se donese bilo šta, dobiće ime lica koje će ih posetiti i koje će imati identifikacionu karticu sa istaknutim imenom i prezimenom i pečatom opštine. Samo na taj način komunicira se direktno sa državom. Paketi za penzionere sa primanjima ispod 30.000 dinara deliće se putem centara za socijalni rad. Pakete priprema Grad Beograd, a ne opštine. Ukoliko upravnici stambenih zgrada saznaju da se nešto dešava u zgradi, te podatke trebaju da jave gradskim opštinama, a ne da sami organizuju ili najavljuju bilo kakvu pomoć države – istakao je Vesić.

 

On je penzionerima poručio da sada država brine o njima, te da su oni tu brigu i zaslužili.

 

– Verujte svojoj državi, a država će brinuti o svakome i pomoći vam. Kada vidite ovakve letke putem kojih bi neko želeo da profitira lično ili politički, prijavite to odmah gradskoj opštini, a mi ćemo to prijaviti policiji – poručio je Vesić. 

Top