Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

22. januar 2020.

Završen prvi krug uređenja ulaza stambenih zgrada na Savskom vencu: Opština uložila sredstva

Završen prvi krug uređenja ulaza stambenih zgrada na Savskom vencu: Opština uložila sredstva

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović danas je obišla završene radove u ulazima stambenih zgrada u ulici Sime Lozanića 1 a i 1 g ,koji su izvedeni u okviru konkursa Opštine za bespovratno sufinansiranje radova na stambenim zgradama.

Nakon obilaska predsednica Vujović je istakla da su građani Savskog venca među prvima dobili mogućnost da im Opština finansijski pomogne u sređivanju njihovih stambenih zgrada, nakon što su nedavnim izmenama statuta grada Beograda, gradske opštine dobile šire nedležnosti.

-Između ostalog, prema novim nadležnostim gradske opštine moći će raspoređivati do 90 odsto investicionih sredstava za održavanje zgrada. Nama se u prvom krugu  prijavio veliki broj predsednika skupštine stanara koji su se odlučili za uređenje ulaza zgrade. Ukupno je uređeno 20 ulaza gde su izvedeni radovi krečenja, zamene ulaznih vrata, poštanskih sandučića, dakle sve ono što je bilo potrebno kako bi naši građani živeli u lepšem i uređenijem okruženju- rekla je Vujović i poručila da je otvoren novi krug konkursa koji će trajati do 14. februara, kao i da će se nastaviti sa ovom praksom i ubuduće.

 

Obilasku su prisustvovali članovi Opštinskog veća Miloš Vidović, Uroš Tripković i Strahinja Kukić.

Top