Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

01. jul 2019.

Završena rekonstrukcija dela Resavske ulice na Savskom vencu

Završena rekonstrukcija dela Resavske ulice na Savskom vencu

Rekonstruisani deo Resavske ulice, od Nemanjine do Višegradske, danas je  pušten u saobraćaj, a građani ovog dela opštine Savski venac dobili su proširene trotoare i uređen kolovoz, dok je  kompletna vodovodna, kanalizaciona i toplovodna instalacija zamenjena.

Završene radove obišli su zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Irena Vujović je istakla da je Resavska ulica u prethodnom periodu bila potpuno devastirana, te da je na inicijativu građana ova ulica preuređena.

-Inicijativu smo uputili Gradu Beogradu i ovom prilikom želim da zahvalim zameniku gradonačelnika, sekretarima i direktorima javnih komunalnih preduzeća što nam izlaze u susret, jer ovakvi projekti su od velikog značaja za opštinu Savski venac i njene građane- navela je Vujovićeva i dodala da su svi radovi izvedeni u predviđenom roku, a Savski venac je posle Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića, Baje Pivljanina, Ljutice Bogdana i brojnih drugih rekonstruisanih ulica u prethodnom periodu, dobio još jednu potpuno obnovljenu ulicu što znatno doprinosi poboljšanju kvaliteta života građana.

Vesić je istakao da je ulica sređena tako da narednih dvadesetak godina neće morati da se rekonstruiše.

-Tokom rekonstrukcije sužen je kolovoz sa 7,5 metara na šest metara, čime je proširen trotoar za pešake, koji nisu mogli da prolaze zbog parkiranih automobila. Urađeni su kameni ivičnjaci i oko drveća, kako bi se sprečilo parkiranje blizu samog stabla i po njegovom korenju. Obeležena su nova parking mesta i na taj način smo pokazali kako se uređuje jedna gradska ulica – rekao je zamenik gradonačelnika, dodajući da je po merenjima Instituta za saobraćaj, za opterećenje u ovoj ulici rađeno tri sloja asfalta i kameni agregat.

Obilasku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović, predsednik Skupštine opštine Savski venac Nemanja Berić, pomoćnik predsednice Aleksandar Dujanović i članovi Opštinskog veća Miloš Vidović, Strahinja Kukić i Uroš Tripković, kao i zamenik direktora JKP „Beograd-put” Aleksandar Svilar.

Top