Архива

17. мај 2019.

Трећи међународни фестивал "Global Fest Sava Port" на Савској променади

Трећи међународни фестивал "Global Fest Sava Port" на Савској променади

Градска општина Савски венац и Туристичка организација ГО Савски венац уз подршку Туристичке организације Београда и Удружења "Чаробна лампа" организују 2. јуна трећи међународни фестивал "Global Fest Sava Port" на Савској променади. Програм ће почети у 10 сати.

 

Циљ манифестације је културна размена, промоција културних вредности и традиционалне баштине различитих земаља и народа.

 

На овогодишњем фестивалу представиће се велики број земаља са неколико континената, а у богатом културно - уметничком програму уживаће све генерације. Излагачки штандови биће постављени на шеталишту Сава Променада, где ће посетиоци имати прилику да испробају традиционалне кулинарске специјалитете земаља учесница, да учествују у креативним радионицама, али и да се кроз игру и песму упознају са специфичним културним обележјима различитих земаља.

 

Свечано отварање фестивала у 17 часова, на платоу иза зграде Геозавода, пратиће дефиле земаља учесница које ће се представити са својим традиционалним народним ношњама.

 

Поред занимљивог програма током целог фестивалског дана, посетиоце од 21 сат очекује и бесплатан концерт групе "Неверне бебе".

 

 

 

 

 

 

 

 

Top