ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА ,,ДЕЧИЈЕ ЛЕТЊЕ ИГРЕ”
12. avg 2023.

ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА ,,ДЕЧИЈЕ ЛЕТЊЕ ИГРЕ”

Danas je u Topčiderskom parku počela manifestacija ,,Dečije letnje igre”. Manifestaciju su  zvanično otvorili član opštinskog veća Dejan Gerić i direktorka Turističke organizacije Gradske opštine Savski venac Simona Popović.

Gerić i Popovićeva su tom prilikom pozdravili prisutne mališane i njihove roditelje, poželeli im dobrodošlicu i dobru zabavu i poručili da uživaju u mnoštvu besplatnih sadržaja koje organizuje opština Savski venac.

- Ovo je jedna od manifestacija u organizaciji Savskog venca na koju smo posebno ponosni jer je namenjena deci koja kroz zabavu stiču nove veštine, znanje, upoznaju nove drugare i uživaju u kulturno-umetničkom i zabavnom programu. Danas je tek početak našeg tradicionalnog programa koji svake godine priređujemo tokom leta u ovom predivnom parku koji privlači posetioce sa svih opština, a ne samo sa Savskog venca. Imamo priliku da se ujedinimo oko istog cilja, a to je da najmlađi provedu kvalitetno vreme u prirodi družeći se sa drugarima i ponesu najlepše utiske baš sa naše opštine- rekao je Gerić.  

-Tokom godine Opština organizuje veliki broj različitih besplatnih manifestacija i programa za decu i omladinu. Do kraja avgusta realizovaćemo „Sportski dečji kamp“ za najmlađe, a već od jeseni ih očekuje novi Sajam sporta, kao i nastavak aktivnosti u različitim fizičkim disciplinama, brojna zanimljiva takmičenja, a pripremili smo, naravno, i nove kurseve jezika za osnovce i mlade-najavio je član Veća.

Direktorka Turističke organizacije pozvala je i druge sugrađane da posete Topčiderski park i uživaju sa najmlađima u letnjim igrama na Savskom vencu.

Manifestacija će se održavati svake subote i nedelje od 12. avgusta do 3. septembra u Topčiderskom parku na platou ispred Konaka kneza Miloša sa početkom od 17 časova.

Ulaz za sve posetioce je besplatan, a najmlađi će moći da se druže i zabave uz mađioničare, klovnove, maskote, predstave, sportske, plesne, likovne i umetničke radionice koje će voditi animatori.

O programu se svi zainteresovani mogu informisati putem sajta Opštine Savski venac kao i zvaničnih društvenih mreža.