ОТВОРЕНО ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ У УЛИЦИ ФЛОРЕ СЕНДС НА САВСКОМ ВЕНЦУ
19. окт 2023.

ОТВОРЕНО ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ У УЛИЦИ ФЛОРЕ СЕНДС НА САВСКОМ ВЕНЦУ

Председник општине Савски венац Милош Видовић данас је са општинским функционерима обишао новоизграђено дечје игралиште и фитнес терен на отвореном који се налазе у Улици Флоре Сендс.

 

Некада запуштени простор  у овом делу општине сада је постао нови кутак за забаву и спортске активности.  Ово дечје игралиште опремљено је  клацкалицама, љуљашкама, тобоганом, вртешком и њихалицама, док су на фитнес терену постављене  справе за вежбање.  На овом простору родитељи ће моћи своје време да намене спорту док њихови малишани уживају у дечјем  кутку који је опремљен савременим и безбедним реквизитима. Изграђене су и приступне стазе, постављене клупе, ђубријере, заштитна ограда и постављено је осветљење.

 

-Као што смо обећали деци и родитељима, општина је иградила још један кутак за најмлађе. Драго ми је да смо захваљујући иницијативама наших грађана изградили дечја игралишта, кутке за игру, спорт и рекреацију. На територији Савског венца у протеклих 7 година изграђено је и обновљено више од 20 дечијих игралишта и спортских терена што је потврда да су потребе најмлађих приоритет у раду Општине. Овај пројекат је један од показатеља како се општина труди да грађанима обезбеди што бољу средину за живот и одрастање, али и добре сарадње између општинског руководства и грађана- навео је Видовић.

 

У наредном периоду на простору овог игралишта у плану је садња нових стабала дрвећа.