НАСТАВАК СРПСКО-РУСКЕ САРАДЊЕ: ДЕЛЕГАЦИЈА САВСКОГ ВЕНЦА У ПОСЕТИ ЦЕНТРАЛНОМ АДМИНИСТРАТИВНОМ ОКРУГУ ГРАДА МОСКВЕ
24. avg 2023.

NASTAVAK SRPSKO-RUSKE SARADNjE: DELEGACIJA SAVSKOG VENCA U POSETI CENTRALNOM ADMINISTRATIVNOM OKRUGU GRADA MOSKVE

Delegacija Opštine Savski venac koju predvodi predsednik opštine Miloš Vidović boravi u trodnevnoj poseti Centralnom administrativnom okrugu Grada Moskve. Domaćin gostima iz Beograda je predsednik Centralnog okruga Moskve Vladimir Goverdovski, koji je srpsku delegaciju prvog dana posete primio na sastanku u svom kabinetu, gde su razmenjena iskustva i precizirane buduće aktivnosti na implementaciji Protokola o saradnji, uz akcenat na produbljivanje partnerstva.

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović zahvalio je ruskom kolegi Vladimiru Goverdovskom na toploj dobrodošlici i prijemu i pohvalio dugogodišnju saradnju između dve opštine izrazivši spremnost za nastavak i širenje saradnje u skladu sa potpisanim Protokolom o saradnji iz 2017. godine.

-Ova poseta je jako važna za produbljivanje i unapređenje saradnje između naše dve opštine, kao i razmene iskustava u cilju unapređenja usluga koje pružamo građanima. Domaćini  su nam predstavili savremeni sistem i metode kontrole komunalnog održavanja teritorije okruga, a upoznali smo se i sa programom “Moskovska dugovečnost”, jednim od važnijih društvenih projekata o čemu nam je govorila šefica odeljenja socijalne zaštite stanovništva Centralnog okruga- objasnio je Vidović dodajući da srpski i ruski narod imaju tradicionalno bratske odnose koje će uz uzajamno poštovanje i uvažavanje nastaviti da neguju i ubuduće.

Vladimir Goverdovski  istakao da se između Moskve i Beograda i dalje vodi aktivan dijalog, koji obuhvata širok krug pitanja bilateralne saradnje. 

-Mi visoko ocenjujemo partnerske i prijateljske odnose sa opštinom Savski Venac-rekao je Goverdovski i izrazio zainteresovanost za aktivizaciju uspešne partnerske saradnje i realizaciju ranije postignutih dogovora.

U četvoročlanoj delegaciji opštine Savski venac koja boravi u glavnom gradu Ruske Federacije su zamenik predsednika opštine Uroš Tripković i članovi Veća GO Savski venac Vladimir Pavlović i Ana Marinković.

Predstavnici srpsko-ruske delegacije su nakon sastanka razmenili poklone, a zatim su gosti iz Beograda imali priliku da posete park „Zaradje“ i kroz video prezentaciju upoznaju  se sa razvojem Grada Moskve  kroz vekove.