НАСТАВАК СРПСКО-РУСКЕ САРАДЊЕ: ДЕЛЕГАЦИЈА САВСКОГ ВЕНЦА У ПОСЕТИ ЦЕНТРАЛНОМ АДМИНИСТРАТИВНОМ ОКРУГУ ГРАДА МОСКВЕ
24. авг 2023.

НАСТАВАК СРПСКО-РУСКЕ САРАДЊЕ: ДЕЛЕГАЦИЈА САВСКОГ ВЕНЦА У ПОСЕТИ ЦЕНТРАЛНОМ АДМИНИСТРАТИВНОМ ОКРУГУ ГРАДА МОСКВЕ

Делегација Општине Савски венац коју предводи председник општине Милош Видовић борави у тродневној посети Централном административном округу Града Москве. Домаћин гостима из Београда је председник Централног округа Москве Владимир Говердовски, који је српску делегацију првог дана посете примио на састанку у свом кабинету, где су размењена искуства и прецизиране будуће активности на имплементацији Протокола о сарадњи, уз акценат на продубљивање партнерства.

Председник општине Савски венац Милош Видовић захвалио је руском колеги Владимиру Говердовском на топлој добродошлици и пријему и похвалио дугогодишњу сарадњу између две општине изразивши спремност за наставак и ширење сарадње у складу са потписаним Протоколом о сарадњи из 2017. године.

-Ова посета је јако важна за продубљивање и унапређење сарадње између наше две општине, као и размене искустава у циљу унапређења услуга које пружамо грађанима. Домаћини  су нам представили савремени систем и методе контроле комуналног одржавања територије округа, а упознали смо се и са програмом “Московска дуговечност”, једним од важнијих друштвених пројеката о чему нам је говорила шефица одељења социјалне заштите становништва Централног округа- објаснио је Видовић додајући да српски и руски народ имају традиционално братске односе које ће уз узајамно поштовање и уважавање наставити да негују и убудуће.

Владимир Говердовски  истакао да се између Москве и Београда и даље води активан дијалог, који обухвата широк круг питања билатералне сарадње. 

-Ми високо оцењујемо партнерске и пријатељске односе са општином Савски Венац-рекао је Говердовски и изразио заинтересованост за активизацију успешне партнерске сарадње и реализацију раније постигнутих договора.

У четворочланој делегацији општине Савски венац која борави у главном граду Руске Федерације су заменик председника општине Урош Трипковић и чланови Већа ГО Савски венац Владимир Павловић и Ана Маринковић.

Представници српско-руске делегације су након састанка разменили поклоне, а затим су гости из Београда имали прилику да посете парк „Зарадје“ и кроз видео презентацију упознају  се са развојем Града Москве  кроз векове.