ПОКЛОН ТОРБЕ И ШКОЛСКИ ПРИБОР ПРВАЦИМА ЗА СРЕЋАН ПОЛАЗАК У ШКОЛУ
01. сеп 2023.

БРИГА О ДЕЦИ У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ ОПШТИНЕ САВСКИ ВЕНАЦ: ПОКЛОН ТОРБЕ И ШКОЛСКИ ПРИБОР ПРВАЦИМА ЗА СРЕЋАН ПОЛАЗАК У ШКОЛУ

У оквиру традиционалне акције даривања ђака првака, Општина Савски венац обезбедила је торбе и комплетан школски прибор за све прваке основних школа са територије општине. Председник Милош Видовић и функционери Општине обишли су основне школе, пожелели добродошлицу најмлађим ђацима и уручили им поклоне.

Председник Видовић је истакао да Општина издваја знатно већа средства када је улагање у образовање у питању, да је важно да се чују потребе деце која су наша будућност јер је  то једини исправан пут.

 -Са жељом да најмлађе ђаке подстакнемо на што боље учење, а родитељима да помогнемо да уштеде у кућном буџету  и ове године смо торбе првака опремили комплетним прибором који садржи све што им је потребно за почетак школе – навео је председник Општине додајући да су се бројне активности Општине у протеклом периоду односиле на организацију програма за децу, уређење игралишта и школа.

- Општина свакодневно мисли о потребама малишана и труди се да им обезбеди срећно детињство и што садржајније и безбрижније услове за живот и одрастање на Савском венцу. Осим текућих одржавања свих основних школа на Савком венцу ове године отворен је први Еко-парк на Савском венцу, обновљен парк код Војне гимназије, а обезбеђени су бесплатни термини за спорт и рекреацију у комплексу Спортско село. Такође организовали смо и бесплатни летњи спортски камп за децу, приредили манифестацију „Дечије летње игре“, обезбедили награде за најбоље тимове у оквиру пројекта за младе „Твоја идеја у твојој заједници“, а нисмо заборавили ни најбоље ђаке осмаке којима смо такође обезбедили вредне поклоне- нагласио је председник Видовић и поручио да улагање у децу и њихово образовање остаје приоритет општине Савски венац.

У оквиру традиционалне акције даривања ђака првака, поклоне ће добити 350 ученика у девет школа на Савском венцу.