ОПШТИНА САВСКИ ВЕНАЦ ДЕО ПРОЈЕКТА МИНИСТАРСТВА РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ: СВЕЧАНА ДОДЕЛА УГОВОРА О ЕНЕРГЕТСКОЈ САНАЦИЈИ ЈАВНИХ ОБЈЕКАТА
09. okt 2023.

OPŠTINA SAVSKI VENAC DEO PROJEKTA MINISTARSTVA RUDARSTVA I ENERGETIKE: SVEČANA DODELA UGOVORA O ENERGETSKOJ SANACIJI JAVNIH OBJEKATA

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović uručila je  u Vrnjačkoj Banji ugovore o finansiranju programa energetske sanacije objekata od javnog značaja u 21 lokalnoj samoupravi.

U ime GO Savski venac Ugovor je preuzeo predsednik Skupštine Strahinja Kukić.

Cilj projekta je kvalitetniji i bolji uslovi za rad i boravak korisnika i zaposlenih u objektima od javnog značaja.

Ministarka Đedović Handanović je zahvalila lokalnim samoupravama što prepoznaju važnost ulaganja u energetsku efikasnost i istakla koliko su benefiti tog ulaganja višestruki i dugoročni.

Energetskom efikasnošću čuvamo resurse i životnu sredinu. Ministarstvo će nastaviti da podržava lokalne samouprave da ulažu u sanaciju individualnih kuća i stambenih jedinica, kako bi smanjili potrošnju energenata i doprineli što većoj energetskoj efikasnosti. Sa svim ovim ulaganjima imaćemo javne objekte koji će trošiti od 20 do 50 odsto manje energije, a rezultat će biti manji troškovi, ali i manji negativan uticaj na životnu sredinu-poručila je ministarka.