СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНА 79. ГОДИШЊИЦА ОД ОСЛОБОЂЕЊА САВСКОГ ВЕНЦА И БЕОГРАДА
24. okt 2023.

SVEČANO OBELEŽENA 79. GODIŠNjICA OD OSLOBOĐENjA SAVSKOG VENCA I BEOGRADA

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Beograda i opštine Savski venac u Drugom svetskom ratu, SUBNOR Savski venac je organizovao skup u svečanoj sali Gradske opštine.

Manifestaciju je svečano otvorila predsednica SUBNOR-a Savski venac Olga Stoiljković Trifunović. Ispred opštine prisutne je pozdravio predsednik Skupštine GO Savski venac Strahinja Kukić.

Prisutne je pozdravila Olga Stoiljković Trifunović koja je istakla da se uvek, a posebno na današnji dan, sećamo naših heroja i učimo iz sopstvene prošlosti i naglasila važnost tradicionalne organizacije skupa boraca, potomaka i poštovalaca naše Narodnooslobodilačke borbe.

Priređen je i prigodan kulturno-umetnički program u kome su učestvovale učenice Vojne gimnazije, solistkinja Anđelija Popović i prof Milena Miladinović, Folklorni ansambl „Lada“ pod vođstvom Jovana Žikića kroz bogato izvođenje narodnih igara, učenici OŠ „ Radojka Lakić“, OŠ „Petar Petrović Njegoš“ i OŠ „Vojvoda Mišić“ koji su nagrađeni na literarnom i likovnom konkursu.

U prepodnevnim časovima članovi SUBNOR-a Savski venac i Prve proleterske učestvovali su na memorijalnom defileu "Dani slobode", od hotela Moskva na Terazijama do Trga Republike. Počasni vod kadeta Vojne akademije, njih dvadesetoro, nosilo je replike zastava brigada koje su učestvovale u oslobođenju Beograda, iz fundusa Vojnog muzeja. Na Trgu Republike održan je scensko-muzički spektakl, koncert partizanskih pesama praćen dramskim sekvencama, a položeni su i venci u Kući cveća.