ИЗAБРАНА НАЈЛЕПША ФОТОГРАФИЈА САВСКОГ ВЕНЦА
24. okt 2023.

IZABRANA NAJLEPŠA FOTOGRAFIJA SAVSKOG VENCA

Svečano uručenje nagrada za izbor najlepše fotografije  Savskog venca koji je raspisala Opština pod nazivom „Savski venac mojim očima“, održano je u Kući kralja Petra I na Senjaku, a prvu nagradu je osvojila Sara Veljković sa svojom fotografijom „Prelaz starog i novog-Savamala“.

Drugo mesto pripalo je Ognjenu Vukobratu sa fotografijom „Finansijski park noću uz pogled na železnički most“, a treće mesto osvojila je fotografija „Cvet divlje šljive“ čija je autorka Anja Babić.

Tri najlepše fotografije koje su izabrane od strane stručnog žirija nagrađene su novčano,  70.000 dinara za prvu, 50.000 za drugu i 30.000 dinara za treću fotografiju.

U ime žirija nagrade je uručila članica Veća za omladinu i Kancelariju za mlade Ana Marinković koja je ovom prilikom čestitala  autorima najlepših fotografija  na osvojenim nagradama i zahvalila se svim ostalim učesnicima  konkursu za koji je vladalo veliko interesovanje iako je sproveden prvi put.

- Cilj konkursa je kulturna i turistička promocija centralne beogradske opštine i svega onoga što predstavlja lepotu i specifičnost Savskog venca. Ponosno možemo reći da su učesnici imali širok spektar tema i puno izbora šta da fotografišu jer se na Savskom vencu nalazi najveći broj kulturno- istorijskih spomenika, najznačajnih institucija, najlepši parkovi, a krase ga i prelepi bulevari, kao  i najfrekventnije ulice našeg grada - istakla je Marinković.

Pobedničke fotografije izložene su u galerijskom prostoru Kuće kralja Petra Prvog na Senjaku.

Dodeli nagrada prisustvovala je i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Jelena Ćuruvija.