ИЗAБРАНА НАЈЛЕПША ФОТОГРАФИЈА САВСКОГ ВЕНЦА
18. окт 2023.

ИЗAБРАНА НАЈЛЕПША ФОТОГРАФИЈА САВСКОГ ВЕНЦА

Свечано уручење награда за избор најлепше фотографије  Савског венца који је расписала Општина под називом „Савски венац мојим очима“, одржано је у Кући краља Петра I на Сењаку, а прву награду је освојила Сара Вељковић са својом фотографијом „Прелаз старог и новог-Савамала“.

Друго место припало је Огњену Вукобрату са фотографијом „Финансијски парк ноћу уз поглед на железнички мост“, а треће место освојила је фотографија „Цвет дивље шљиве“ чија је ауторка Ања Бабић.

Три најлепше фотографије које су изабране од стране стручног жирија награђене су новчано,  70.000 динара за прву, 50.000 за другу и 30.000 динара за трећу фотографију.

У име жирија награде је уручила чланица Већа за омладину и Канцеларију за младе Ана Маринковић која је овом приликом честитала  ауторима најлепших фотографија  на освојеним наградама и захвалила се свим осталим учесницима  конкурсу за који је владало велико интересовање иако је спроведен први пут.

- Циљ конкурса је културна и туристичка промоција централне београдске општине и свега онога што представља лепоту и специфичност Савског венца. Поносно можемо рећи да су учесници имали широк спектар тема и пуно избора шта да фотографишу јер се на Савском венцу налази највећи број културно- историјских споменика, најзначајних институција, најлепши паркови, а красе га и прелепи булевари, као  и најфреквентније улице нашег града - истакла је Маринковић.

Победничке фотографије изложене су у галеријском простору Куће краља Петра Првог на Сењаку.

Додели награда присуствовала је и начелница Одељења за друштвене делатности Јелена Ћурувија.