Обновљен парк код Војне гимназије
07. jul 2023.

ОБНОВЉЕН ПАРК КОД ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ: ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ САВСКИ ВЕНАЦ МИЛОШ ВИДОВИЋ И ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ ЗАДОВОЉНИ НОВИМ ИЗГЛЕДОМ ПАРКА

Predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović obišao je danas, sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem i direktorom JKP „Zelenilo - Beograd“ Slobodanom Stanojevićem, obnovljeni park kod Vojne gimnazije, gde su završeni radovi na sanaciji svih pešačkih staza, izgradnji dečjeg igrališta, košarkaškog terena, teretane na otvorenom i prostora za odmor.

Ovakve stvari izuzetno su važne, ali zbog velikih projekata zaboravljamo ono što čini svakodnevni život Beograđana, a to su uređene zelene površine sa brojnim sadržajima. Siguran sam da će park žiteljima ovog dela Savskog venca, ali i svim Beograđanima biti maksimalno na usluzi i da će ga rado posećivati – naveo je Šapić.

Gradonačelnik je najavio da će park imati i ograđen deo za kućne ljubimce, koji su se inače u brojnim većim parkovima u Beogradu pokazali kao izuzetno korisni. Takođe je dodao da se razgovaralo i o đubrijerama koje treba da imaju poklopce, kako vetar ili ptice ne bi raznosili smeće.

Predsednik opštine Miloš Vidović je zahvalio Gradu i JKP „Zelenilo – Beograd“ jer su uvažili molbu opštine Savski venac da se park kod Vojne gimnazije kompletno rekonstruiše.

-U prethodnom periodu zajedničkim snagama smo obnovili i izgradili više od 20 dečjih igrališta na Savskom vencu. Pored ovog parka, pre nekoliko meseci potpuno je rekonstruisan i park „Tri ključa“ kod Mostarske petlje, a takođe smo obnovili i igrališta u naselju „Stjepan Filipović“, Palackovoj i Ulici Pavla Jurišića Šturma. Opština je nedavno otvorila i prvi eko park u sklopu kompleksa Topčiderskog parka – naveo je Vidović i najavio u narednom periodu izgradnju još jednog novog dečjeg igrališta na Dedinju, u blizini ulica Flore Sends i Miće Orlovića.

Govoreći o izvedenim radovima, direktor Javno komunalnog preduzeća „Zelenilo-Beograd“ Slobodan Stanojević je rekao da je u pitanju prostor od 30.000 kvadratnih metara, te da je oko 4.500 kvadratnih metara pod čvrstim zastorima. Napravljen je sportski teren, fitnes na otvorenom, dva dečja igrališta, a ubrzo će se razmotriti koja je idealna pozicija na ovom prostoru da se doda zona za kućne ljubimce, kako bi park bio upotpunjen i tim sadržajem.