Обновљен парк код Војне гимназије
07. јул 2023.

ОБНОВЉЕН ПАРК КОД ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ: ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ САВСКИ ВЕНАЦ МИЛОШ ВИДОВИЋ И ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ ЗАДОВОЉНИ НОВИМ ИЗГЛЕДОМ ПАРКА

Председник Градске општине Савски венац Милош Видовић обишао је данас, са градоначелником Београда Александром Шапићем и директором ЈКП „Зеленило - Београд“ Слободаном Станојевићем, обновљени парк код Војне гимназије, где су завршени радови на санацији свих пешачких стаза, изградњи дечјег игралишта, кошаркашког терена, теретане на отвореном и простора за одмор.

Овакве ствари изузетно су важне, али због великих пројеката заборављамо оно што чини свакодневни живот Београђана, а то су уређене зелене површине са бројним садржајима. Сигуран сам да ће парк житељима овог дела Савског венца, али и свим Београђанима бити максимално на услузи и да ће га радо посећивати – навео је Шапић.

Градоначелник је најавио да ће парк имати и ограђен део за кућне љубимце, који су се иначе у бројним већим парковима у Београду показали као изузетно корисни. Такође је додао да се разговарало и о ђубријерама које треба да имају поклопце, како ветар или птице не би разносили смеће.

Председник општине Милош Видовић је захвалио Граду и ЈКП „Зеленило – Београд“ јер су уважили молбу општине Савски венац да се парк код Војне гимназије комплетно реконструише.

-У претходном периоду заједничким снагама смо обновили и изградили више од 20 дечјих игралишта на Савском венцу. Поред овог парка, пре неколико месеци потпуно је реконструисан и парк „Три кључа“ код Мостарске петље, а такође смо обновили и игралишта у насељу „Стјепан Филиповић“, Палацковој и Улици Павла Јуришића Штурма. Општина је недавно отворила и први еко парк у склопу комплекса Топчидерског парка – навео је Видовић и најавио у наредном периоду изградњу још једног новог дечјег игралишта на Дедињу, у близини улица Флоре Сендс и Миће Орловића.

Говорећи о изведеним радовима, директор Јавно комуналног предузећа „Зеленило-Београд“ Слободан Станојевић је рекао да је у питању простор од 30.000 квадратних метара, те да је око 4.500 квадратних метара под чврстим засторима. Направљен је спортски терен, фитнес на отвореном, два дечја игралишта, а убрзо ће се размотрити која је идеална позиција на овом простору да се дода зона за кућне љубимце, како би парк био употпуњен и тим садржајем.