23. okt 2016.

Дан планете Земље

Povodom Dana planete Zemlje GO Savski venac i Evropski omladinski centar u okviru Lokalnog ekološkog akcionog plana raspisuju likovni i literarni konkurs na temu zaštite životne sredine za izbor

NAJLEPŠEG LIKOVNOG RADA I

NAJBOLjE OSMIŠLjENE VIZIJE

pod nazivom

"Moja lokalna zajednica 2025. godine"

Poziv na radionicu

Prava deteta i životna sredina

 

Gradska opština Savski Venac u partnerstvu sa Centrom za ljudska prava i studije razvoja (CHRDS) 08. aprila 2015. godine u periodu između 12 i 14 časova u prostorijama Biznis centra GO Savski venac, Kneza Miloša 47. organizuje radionicu "Prava deteta i životna sredina". Ova radionica će biti jedinstveno obrazovno iskustvo za decu uzrasta između 10 i 12. Tokom radionice, deca će učiti o pravima deteta sa aspekta životne sredine. Pored toga, radionica će ukazati na vezu između prava deteta, životne sredine i prirode i stimulisati decu da iznesu svoja mišljenja o tome na koji način vide svoju ulogu u rešavanju pitanja koja se tiču životne sredine, kao i na koji način problemi sa kojima se oni svakodnevno susreću mogu biti reflektovani u aktivnostima koje se tiču zaštite i unapređenja životne sredine.

Radionica ima sledeće ciljeve:

  • da uči decu o pravima deteta sa aspekta životne sredine;
  • da podiže svest o problemima životne sredine, kao i o uticaju životne sredine na ostvarivanje prava deteta među decom i mladima;
  • da promoviše učešće dece i mladih u procesima koji se tiču životne sredine, a naročito u aktivnostima usmerenim na njenu zaštitu.

Tokom radionice biće korišćeni različiti metodi kao što su učenje kroz aktivnost, podrška odraslih, korišćenje simbola, interaktivne diskusije, igre i timski rad. Predviđeno trajanje radionice je 2 sata. Radionicu vode Ivana Savić, diplomirana pravnica- master u oblasti prava deteta i Jovana Dragić, diplomirani biolog zaštite životne sredine.

Nakon završene radionice, učesnicima i učesnicama biće dodeljeni sertifikati o pohađanoj radionici. 

Molimo vas da zbog potreba organizacije pošaljete potvrdu  o učešću na sledeći e-mail: imsiragica@savskivenac.rs