23. окт 2016.

Дан планете Земље

Поводом Дана планете Земље ГО Савски венац и Европски омладински центар у оквиру Локалног еколошког акционог плана расписују ликовни и литерарни конкурс на тему заштите животне средине за избор

НАЈЛЕПШЕГ ЛИКОВНОГ РАДА И

НАЈБОЉЕ ОСМИШЉЕНЕ ВИЗИЈЕ

под називом

"Моја локална заједница 2025. године"

Позив на радионицу

Права детета и животна средина

 

Градска општина Савски Венац у партнерству са Центром за људска права и студије развоја (CHRDS) 08. априла 2015. године у периоду између 12 и 14 часова у просторијама Бизнис центра ГО Савски венац, Кнеза Милоша 47. организује радионицу "Права детета и животна средина". Ова радионица ће бити јединствено образовно искуство за децу узраста између 10 и 12. Током радионице, деца ће учити о правима детета са аспекта животне средине. Поред тога, радионица ће указати на везу између права детета, животне средине и природе и стимулисати децу да изнесу своја мишљења о томе на који начин виде своју улогу у решавању питања која се тичу животне средине, као и на који начин проблеми са којима се они свакодневно сусрећу могу бити рефлектовани у активностима које се тичу заштите и унапређења животне средине.

Радионица има следеће циљеве:

  • да учи децу о правима детета са аспекта животне средине;
  • да подиже свест о проблемима животне средине, као и о утицају животне средине на остваривање права детета међу децом и младима;
  • да промовише учешће деце и младих у процесима који се тичу животне средине, а нарочито у активностима усмереним на њену заштиту.

Током радионице биће коришћени различити методи као што су учење кроз активност, подршка одраслих, коришћење симбола, интерактивне дискусије, игре и тимски рад. Предвиђено трајање радионице је 2 сата. Радионицу воде Ивана Савић, дипломирана правница- мастер у области права детета и Јована Драгић, дипломирани биолог заштите животне средине.

Након завршене радионице, учесницима и учесницама биће додељени сертификати о похађаној радионици. 

Молимо вас да због потреба организације пошаљете потврду  о учешћу на следећи e-mail: imsiragica@savskivenac.rs