БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ ПРИОРИТЕТ ОПШТИНЕ САВСКИ ВЕНАЦ
23. апр 2024.

БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ ПРИОРИТЕТ ОПШТИНЕ САВСКИ ВЕНАЦ

Подела ауто-седишта за децу са Савског венца узраста до три године приређена је данас у Свечаној сали ГО Савски венац. Бесплатна ауто-седишта за око 120 најмлађих суграђана четврту годину заредом обезбедила је Општина у сарадњи са Ауто-Мото Савезом Србије, а уручили су их председник општине Савски венац Милош Видовић и директор сектора комерцијалних послова у АМСС Небојша Мандић.

Тим поводом Милош Видовић је пожелео родитељима и деци удобну и безбрижну вожњу уз поруку да Савски венац наставља да гради добре навике па је тако до сада, закључно са овогодишњом акцијом, Општина омогућила сигурнију вожњу за скоро 600 малишана са територије општине.

-Безбедност малишана и уједно безбрижност родитеља је главни циљ ове акције коју спроводимо у складу са националном политиком подизања наталитета и мерама подршке родитељима. Желимо да помогнемо родитељима при уштеди у кућном буџету и желимо да знају да смо увек уз њих. Радује ме то што се наша општина подмлађује, и што ћемо наставити да међу приоритетима у свом раду и убудуће имамо децу и бригу о њиховом лепшем одрастању на Савском венцу- поручио је Видовић захваливши се АМС Србије на подршци у реализацији пројекта.

Према речима директора сектора комерцијалних послова у АМСС Небојше Мандића, Ауто-мото савез Србије спроводи бројне активности које имају за циљ унапређење безбедности у саобраћају на нашим путевима и развој саобраћајне културе, кроз едукацију и превентивно деловање.

-Акције усмерене ка заштити најмлађих учесника у саобраћају су од посебног значаја, због чега ову сарадњу са ГО Савски венац сматрамо једном од најважнијих. Радује ме што и овде године видим толико родитеља који су свесни важности коришћења дечијих седишта, а као још један вид подршке, и ове године делимо чланске пакете за помоћ на путу и шлеп, који ће учинити да родитељи наредних годину дана буду безбрижни уколико им затреба било каква врста помоћи на путу у Србији и Европи-изјавио је директор Мандић захваливши се општини Савски венац на иницијативи и на томе што овај пројекат наставља да живи.   

-